Educational Coordinator CISV Nederland

Interesse in een bestuursfunctie binnen een internationale vrijwilligersorganisatie? Goed in samenwerken en specifiek interesse in de educatieve doelen van CISV programma’s? Lees dan de vacature voor Educational Coordinator.

Profielschets Educational Coordinator

CISV Nederland zoekt naar een nieuw lid voor haar bestuur met Educational Content als portefeuille. De Educational Coordinator heeft het contact met de commissies over de educatieve aspecten van de kampen en deze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen; trainingen vooraf, middelen ter ondersteuning tijdens, en de evaluatie en verbeteringen na de kampen. In deze functie neem je mogelijk ook zelf deel aan een Europese training van CISV.

Taken en verantwoordelijkheden

De taak van ieder bestuurslid is om ervoor te zorgen dat de doelen van CISV Nederland gerealiseerd worden in het dagelijks werk van de organisatie. Er staat geen vast aantal uren voor het vervullen van deze functie; richtlijn is gemiddeld 4 uur per week (met pieken en dalen).

  • Heeft in aanloop naar de kampen contact met trainingscommissie en de kampcommissies over de coördinatie van de trainingen binnen CISV Nederland;
  • Is op de hoogte van de eisen die CISV Internationaal stelt aan de training van leiders, staffers en JC’s;
  • Neemt het initiatief voor de evaluaties van de kampen en borgt opvolging van de actie- en verbeterpunten;
  • Heeft overzicht van de certificering van commissieleden binnen CISV Nederland en zorgt dat de nodige leden tijdig deelnemen aan internationale trainingen;
  • Is op de hoogte van de educatieve middelen binnen CISV Internationaal en zorgt voor bekendheid of beschikbaarheid hiervan binnen CISV Nederland.

Functie-eisen

De Educational Coordinator dient te beschikken over:

  • Enthousiasme voor en affiniteit met het doel en de waarden van CISV;
  • Kennis van CISV en haar programma’s – (toekomstige) ervaring als leider en staffer is een pré;
  • Inlevingsvermogen en een proactieve houding;
  • Creatieve blik;
  • Zorgvuldigheid in de omgang met gevoelige informatie.

Reageren

De startdatum voor Educational Coordinator is in overleg. Neem bij vragen of interesse vrijblijvend contact op met secretaris@cisv.nl of 06-41813842 (Merel van Amerongen).

De sollicitaties (motivatie en CV) worden behandeld door een commissie, bestaande uit de voorzitter en twee zittende bestuursleden. Het overhandigen van een Verklaring omtrent Gedrag maakt deel uit van de procedure.