Staf en leiding

Wat ontzettend leuk dat jij interesse hebt om te staffen of te leiden bij CISV! Bij CISV wordt er vaak naar de kinderen gekeken als we het hebben over onze programma’s. Maar met een andere bril zie je dat leiding en staf eigenlijk ook deelnemers zijn.

Gedurende de voorbereiding en het programma ontwikkel je als staf of leiding organisatievaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Daarmee is je eigen leerervaring minstens net zo waardevol als die van onze deelnemers. Zo doe je bijvoorbeeld ervaring op met het oplossen van conflicten, omgangsregels in een internationaal gezelschap en leer je hoe je een goede activiteit plant en evalueert. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Hieronder vind je meer informatie over wat je kan verwachten als je je opgeeft om bij CISV een leiding of een stafrol te vervullen.

Als ik staffer word,… wat ga ik doen?

Wanneer je gaat staffen ben je samen met je stafgroep verantwoordelijk voor één van onze programma’s in Nederland. Tijdens het programma zorg je dat alles in goede banen leidt; je zorgt ervoor dat alle deelnemers het naar hun zin hebben, dat de leiders goed in hun vel zitten, de planning van activiteiten naar behoren verloopt. Kortom; met je stafgroep zorg je dat alles van A tot Z geregeld is.

Hoe bereid ik me voor als staffer?

Vanuit CISV hebben we jarenlange ervaring met het voorbereiden van onze stafgroepen op hun programma’s. Toch blijft er ieder jaar werk aan de winkel. Vanaf februari beginnen dan ook je voorbereidingen. Samen met je mede-stafgenoten bedenk je het thema van jullie programma, schrijven jullie de informatie voor de internationale delegaties en plannen jullie de excursies. Ook wordt je in het voorjaar samen met alle andere stafgroepen getraind, waardoor jullie CISV als organisatie goed leren kennen.

Testimonials

Het organisatorisch en logistiek opzetten van het kamp, het bijeenhouden van zo’n gevarieerde groep volwassenen én kinderen en zorgen dat alles op rolletjes verloopt(al dan niet op de achtergrond) . Daarnaast natuurlijk wel echt leuk om zulke connecties te maken en zo veel buitenlandse culturen/personen te leren kennen.

Staf

Als ik leiding word,… wat ga ik doen?

Als leider krijg je een eigen delegatie onder je hoede; vier Nederlandse kinderen die samen met jou naar een internationaal programma gaan. Je bent ouder, broer/zus en vriend ineen. Op het kamp zelf ben je naast leider, ook onderdeel van de leiding- en stafgroep. Samen met de anderen uit deze groep plan je de activiteiten en zorg je dat de deelnemers de uitgangspunten van CISV spelenderwijs meekrijgen.

Hoe bereid ik me voor als leiding?

Voordat je als delegatie op pad gaat, leer je elkaar vooraf al goed kennen. Zo breng je een aantal weekenden met ze door, zodat jullie vertrouwd met elkaar raken en ook de ouders weten dat hun kinderen bij jou in goede handen zijn. Verder worden ook alle praktische zaken geregeld en bedenk je als delegatie hoe jullie Nederland laten zien aan de rest van de deelnemers.

Testimonials

I learned that living without adding value to the world is not a life I want, life is not meant to be lived merely for the sake of living.  The kids in this program have shown me the fragility of life and how the future can be if we don’t work to make the world a better place.  Seeing their thought processes in uncomfortable situations and working towards a solution is mind blowing;…

Leiding
Leidster VS naar StepUp in Finland, zomer 2018 – Blog Leidster USA

Scroll naar boven