FAQ

Algemeen (13)

Tot en met 2019 geldt dat je – voor de zomerkampen – op enig moment tussen 1 juni en 31 augustus de juiste leeftijd moet hebben. Of je dus op 1 januari 11 wordt of op 31 juli, maakt voor een Village niet uit.
Vanaf 2020 geldt dat je in het kalenderjaar waarin het programma plaatsvindt de juiste leeftijd moet bereiken. Een deelnemer die in oktober 11 wordt, gaat dan in de zomer van datzelfde jaar (dus voordat hij/zij 10 jaar wordt) mee op Village. Let op: Het jaar 2020 is een overgangsjaar: kinderen die onder de ‘oude’ regels in 2020 (dus bijvoorbeeld geboren in augustus of december 2008) mee zouden mogen, mogen dat nog steeds.

Wat vervelend. En ook totaal niet de bedoeling! De veiligheid van alle deelnemers nemen wij heel serieus. Vandaar dat we ook zoveel aandacht besteden aan selectie en training. Neem vooral contact op met de leiderbegeleiders vanuit de betreffende commissie om dit te bespreken. Indien de zorgen blijven voor je dan niet bezwaard om contact op te nemen met onze riskmanager of het Dagelijks Bestuur.

16-jarigen en ouder kunnen meer verantwoordelijkheid aan dan kinderen onder de 15. Om deze reden reizen zij alleen (of soms met nog iemand uit hetzelfde land) naar een kamp. Zij zullen hierin altijd begeleid worden door een staff en staan er nooit alleen voor. Het enige verschil is dat zij geen specifieke leider hebben. Daarnaast wordt jullie kind ook in de voorbereidingen geholpen door de commissie. Jullie kind staat er dus nooit alleen voor.

Nee. Te laat komen of niet komen is helaas geen optie en zal erin resulteren dat jouw kind onderaan de reservelijst wordt geplaatst. Met zo veel deelnemers – die alleen een goede voorbereiding verdienen – zul je begrijpen dat het niet mogelijk is om hiervoor uitzonderingen te maken.

Bij CISV schrijf je in voor een programma en niet voor een bestemming. Deelnemers waarvoor is aangegeven dat zij niet buiten Europa mogen reizen zullen wij niet (zonder overleggen) indelen in een programma dat buiten Europa plaatsvindt. Andersom geldt dat niet. In de basis zijn alle CISV programma’s gelijk qua opzet en filosofie. De locatie waar het programma plaatsvindt, is ondergeschikt aan het doel van het programma: internationale vriendschappen maken. Dankzij de opzet van de programma’s gebeurt dat op alle bestemmingen op dezelfde manier. Een kamp in Nederland is dus hetzelfde als een kamp in China, in België of in Ecuador.

CISV wil zoveel mogelijk kinderen de kans bieden om aan de programma’s deel te nemen. We overleggen graag met je wat er mogelijk is.

Het is heel belangrijk dat je dit soort informatie dit tijdig aan ons doorgeeft. Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers een veilige plek hebben in hun delegatie. Wanneer er sprake is van een dergelijke situatie gaan we gezamenlijk op zoek naar de beste oplossing, binnen de mogelijkheden die we hebben.

Nee, dat kan niet. CISV is gericht op het ervaren van diversiteit en het leren kennen van nieuwe mensen, situaties en culturen. Deelnemers worden aangemoedigd om zichzelf te ontwikkelen en zich open te stellen voor anderen. Je zult zien met hoeveel nieuwe vrienden van over de hele wereld jouw kind thuis komt. Wij vragen je dan ook voorafgaand aan de indeling van de delegaties om aan te geven of er bekenden zijn binnen de deelnemersgroep.

In enkele gevallen kan dat. Bedenk wel dat je dan bereid moet zijn ervoor te zorgen dat jouw kind het kennismakingsweekend, twee delegatieweekenden en een mini-village of voorbereidingsdag bij kan wonen. Deelname aan deze voorbereidingsdagen is namelijk verplicht, ongeacht de woonplaats van de deelnemer. Bovendien moet de leider jou ter kennismaking kunnen bezoeken. Ook reizen gebeurt gezamenlijk vanuit Nederland, en eindigt daar ook weer voor de gehele delegatie. Je kind kan dus niet in zijn of haar eentje rechtstreeks naar de bestemming reizen.

Nee, de reis is een belangrijk onderdeel van de CISV-ervaring. Het draagt bij aan de vorming van de delegatie om gezamenlijk te reizen. Volgens de internationale regels is de delegatie onder de verantwoordelijkheid van de delegatieleider vanaf het moment van vertrek tot het moment van terugkomst in eigen land. Diezelfde regels schrijven voor dat die reis ten alle tijden met de volledige delegatie plaatsvindt. Het is dus niet mogelijk om een kind zelf te brengen of te halen naar of van een kamplocatie.

De delegaties worden met zorg gevormd, rekening houdend met de opgegeven vakantiedata en de samenstelling van verschillende karakters. Alle CISV Chapters zijn gehouden aan strikte veiligheidsvoorwaarden en de locaties worden beoordeeld door internationaal getrainde risk-managers. CISV Nederland vertrouwt het oordeel van CISV International en houdt zich aan de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is niet mogelijk om invloed uit te oefenen op de delegatiesamenstelling of -bestemming, voor, tijdens of na de indeling.

Wij maken de delegatie-indeling begin maart bekend. In het verleden is gebleken dat tot die tijd de data van internationale programma’s nog geregeld veranderen. Daarnaast ontvangen wij uitnodigingen voor programma’s van het internationale office in verschillende rondes tot en met februari. In maart hebben we een zo compleet mogelijk beeld van delegaties, data en bestemmingen.

Helemaal niet! Vooral in het begin zal de leid(st)er veel vertalen, en het Engels van je kind zal heel snel beter worden. Iedere dag is er een uurtje ‘delegation time’, waarop de delegatie bij elkaar komt en met elkaar lekker Nederlands kan praten en ervaringen kan uitwisselen.

Betalen (6)

Je inschrijving is definitief als wij de juiste gegevens hebben gekregen en het inschrijfgeld is betaald
binnen de aangegeven 48 uur nadat je de betalingslink hebt ontvangen.

Onder bijzondere omstandigheden is korting op onze programma’s mogelijk. Of we denken met je mee om de kosten voor het reizen zo laag mogelijk te houden. Neem contact op met onze penningmeester voor de mogelijkheden!

De kosten die bij een programmadeelname horen zijn fors. We snappen dat dit voor niet iedereen goed te betalen is. Helaas hebben wij ook onkosten die we moeten dekken. Vooral de locatiekosten van de kampen en voorbereidingen en de kosten voor het eten drukken op ons budget. Als de kosten je weerhouden om met ons op pad te gaan, raden we je aan om contact op te nemen met onze penningmeester. Want we zijn graag toegankelijk voor iedereen met interesse aan onze programma’s.

Er zijn verschillende manieren waarop we met je mee kunnen denken. Zo valt te denken aan een voorkeur voor een kamp dichtbij (Europa of Nederland) om zo de reiskosten te drukken. In bijzondere gevallen kunnen we komen tot een andere financiële tegemoetkoming welke we vanuit onze sporsoropbrengsten kunnen aanbieden.

Onder het tabblad ‘Programma’s’ vindt u alle informatie rondom de kosten van de verschillende programma’s.

Voor alle programma’s geldt:

Na inschrijving online ontvangt u een bevestigingsmail met daarin instructies om de (aan)betaling te voldoen of te betalen voor een plaats op de wachtlijst. Indien deze (aan)betaling niet binnen 48 uur voldaan wordt, vervalt de plaats die gereserveerd is voor de deelnemer. Voor enkele programma’s wordt deelname in eens voldaan. Zie onder.

Village, Step Up, Youth Meeting en Seminar Camp:

De kosten voor deelname aan deze programma’s zijn verdeeld in een aanbetaling en een restbetaling. Voor de restbetaling ontvangt u na het Kennismakingsweekend eind januari een aparte email met instructies.

Interchange, IPP-14-dagen:

Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met daarin instructies om de deelnamekosten te betalen. Er is geen aparte aanbetaling.

Winter Youth Meeting, IPP-23-dagen:

De kosten voor deelname aan deze programma’s zijn verdeeld in een aanbetaling en een restbetaling. Voor de restbetaling van de Winter Youth Meeting ontvangt u voor december een aparte email met instructies.

Herfstkamp, Lentekamp, Junior Branch:

Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met daarin instructies om de betaling van het programma te voldoen. Er is geen aparte aanbetaling.

>Deelnemers die niet in Nederland wonen, krijgen specifieke betaalinstructies in de bevestigingsmail. 

Is mijn online betaling veilig?

Uw online betaling wordt afgehandeld door Payment Service Provider ICEPAY. ICEPAY maakt het online betalen in deze webshop mogelijk door online betaalmethodes als iDEAL en PayPal aan te bieden en ICEPAY zorgt voor de afhandeling van uw transactie. ICEPAY is alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van uw betaling en heeft geen invloed op de levering van uw online aankopen.

Kijk op de website van ICEPAY voor meer informatie over online betalingen via ICEPAY.

Veilig online betalen via Payment Service Provider ICEPAY

ICEPAY maakt het als Payment Service Provider mogelijk voor webwinkeliers om diverse online betaalmethodes, zoals iDEAL en PayPal, aan te bieden in hun webshop. Zo kunt u als consument binnen de webshop van uw online betalingen binnen een gebruiksvriendelijke en veilige betaalomgeving verrichten. ICEPAY is alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van uw betaling en heeft geen invloed op de levering van uw online aankopen.

U kunt op de website van ICEPAY aanvullende informatie vinden over uw online betaling via ICEPAY.

 

De deelnemer wordt geplaatst op basis van de gegevens en vakantiedata die worden ingevoerd bij inschrijving. Indien u een bevestiging van inschrijving ontvangt en binnen 48 uur (aan)betaalt, is er een plaats voor de deelnemer gereserveerd.

Wanneer uw kind deelneemt aan het Kennismakingsweekend, maar de maandag aansluitend op dit weekend besluit zich terug te trekken, wordt op de aanbetaling een bedrag voor de kosten van het Kennismakingsweekend ingehouden. Het restant wordt aan u terugbetaald.

Indien de deelnemer zich terugtrekt ondanks de door u opgegeven vakantiedata bij de inschrijving online en CISV de deelnemer niet kan plaatsen in een andere periode, vindt geen restitutie plaats.
Voor uitgebreidere toelichting over annulering verwijzen we u naar de Algemene Voorwaarden van CISV Nederland (te downloaden via https://cisv.nl/download/algemene-voorwaarden/).

Inschrijving is bindend. Zie voor de annuleringsvoorwaarden Artikel 5 van de Algemene Voorwaarden van CISV Nederland (te downloaden via https://cisv.nl/download/algemene-voorwaarden/).

Nee, er zijn ook andere kosten, zoals voorbereidingskosten, reiskosten, reiskosten voor de leiding naar rato, etc.

Informatie hierover staat bij de toelichting van elk afzonderlijk programma, te vinden onder het tabblad ‘Programma’s’.

CISV Programma's (9)

Tot en met 2019 geldt dat je – voor de zomerkampen – op enig moment tussen 1 juni en 31 augustus de juiste leeftijd moet hebben. Of je dus op 1 januari 11 wordt of op 31 juli, maakt voor een Village niet uit.
Vanaf 2020 geldt dat je in het kalenderjaar waarin het programma plaatsvindt de juiste leeftijd moet bereiken. Een deelnemer die in oktober 11 wordt, gaat dan in de zomer van datzelfde jaar (dus voordat hij/zij 10 jaar wordt) mee op Village. Let op: Het jaar 2020 is een overgangsjaar: kinderen die onder de ‘oude’ regels in 2020 (dus bijvoorbeeld geboren in augustus of december 2008) mee zouden mogen, mogen dat nog steeds.

Alle JC’s worden bij inschrijving op een reserveplek ingeschreven. Aan de hand van het Kennismakingsweekend worden een aantal van deze plekken omgezet naar vaste plekken, afhankelijk van het aantal uitnodigingen dat wij hebben ontvangen.

Het grootste verschil tussen een Village kamp en een Youth Meeting/ Step Up kamp zijn de leeftijden. Tijdens een Youth Meeting zijn de kinderen 12/13 jaar en tijdens een Step Up kamp zijn de kinderen 14 of 15 jaar. Ze zijn dus wat ouder en kunnen ook meer verantwoordelijkheid dragen. Dit zie je terug in de planning van het kamp, aangezien de kinderen steeds meer verantwoordelijkheden krijgen in het plannen van hun eigen activiteiten. Een Step Up kamp is 3 weken waarbij de kinderen in een delegatie van 4 kinderen reizen met een leider. Een Youth Meeting is 1 of 2 weken en de kinderen zullen in een delegatie van 6 kinderen met een leider reizen. Doordat de Youth Meeting maar 1 of 2 weken is zal dit kamp zich ook op een specifieker thema richten in vergelijking met een Step Up of een Village.

De leeftijdsgrenzen van deelname aan de CISVprogramma’s veranderen per 2020. Er wordt dan gekeken naar het kalenderjaar waarin iemand is geboren en niet naar de leeftijd tijdens het programma zelf.

Tot en met 2019 geldt dat je – voor de zomerkampen – op enig moment tussen 1 juni en 31 augustus de juiste leeftijd moet hebben. Of je dus op 1 januari 11 wordt of op 31 juli, maakt voor een Village niet uit.

Vanaf 2020 geldt dat je in het kalenderjaar waarin het programma plaatsvindt de juiste leeftijd moet bereiken. Een deelnemer die in oktober 11 wordt, gaat dan in de zomer van datzelfde jaar mee op Village. Het kan dus zijn dat iemand op Village gaat voordat hij/zij 11 jaar is geworden!

Let op: Het jaar 2020 is een overgangsjaar: kinderen die onder de ‘oude’ regels in 2020 (dus bijvoorbeeld geboren in augustus of december 2008) mee zouden mogen, mogen dat nog steeds.

Uit onze ervaringen hebben kinderen een betere beleving van het programma als ze geen direct contact met hun ouders hebben. Zulk contact zou de ‘bubbel’ waarin je kind zich bevindt doorbreken. Bovendien zorgt direct contact met het thuisfront voor (meer) heimwee.

Ter geruststelling: de leid(st)er en de delegatie hebben elkaar al goed leren kennen van tevoren. Dat zorgt voor een vertrouwd gevoel op kamp.

Je hebt geen direct contact met je kind tijdens het kamp. Hij of zij heeft geen toegang tot een telefoon of e-mail tijdens het programma.Je zult hem of haar een maand niet spreken. Wel kunnen er brieven of kaarten worden gestuurd door ouders en deelnemers en zal de delegatieleider een aantal keer laten weten hoe het gaat. Tijdens de oudervergadering worden afspraken gemaakt over hoe het contact met de leider zal verlopen. Bijvoorbeeld dat hij of zij een update plaatst in een groepsapp met een kort verhaaltje. Of dat jij je kind een briefje schrijft dat door de delegatieleider doorgestuurd kan worden. Wanneer er sprake is van nood (thuis of op het kamp) is voor alle betrokkenen 24/7 een noodprocedure beschikbaar. Hierover word je voor vertrek geïnformeerd.

Bijna alle Villages houden daarnaast iets van een blog of facebookgroep bij waarop zij regelmatig foto’s plaatsen.

Wat je eventueel wel kan doen is je kind een kaart mee te geven voor het gastgezin waarin je aangeeft het leuk te vinden wat foto’s en/of nieuwe per email of WhatsApp te ontvangen. Vaak doen gastgezinnen dit graag, maar er is geen garantie dat je een bericht of foto’s ontvangt. Dit is niet iets wat CISV internationaal voorschrijft, dus reken er niet op en zie het als een leuke verrassing als het wel gebeurt.

We hebben ieder jaar helaas maar een beperkt aantal plekken. We zijn hierin afhankelijk van wat we internationaal aangeboden krijgen. Schrijf je in voor een reserveplek als die kans je geboden wordt. Wij bieden alleen reserveplekken aan als wij de kans op een vaste plek realistisch achten, al is dat natuurlijk helaas geen garantie. Mocht ook dat niet lukken, schrijf je kind dan in op een ‘geïnteresseerdenplek’ (dit is een keuze in de eerste stap van het inschrijvingsproces). Het komt echt voor dat er op die manier uiteindelijk toch een plekje bemachtigd wordt. Maak ook altijd via email (secretariaat@nl.cisv.org) kenbaar dat je geprobeerd hebt je kind in te schrijven, maar dat het niet gelukt is. Op die manier kunnen we controleren dat de inschrijving op een reserveplek of de interesselijst is gelukt.

Ten slotte: doe bij jouw kind aan verwachtingsmanagement: maak duidelijk dat je gaat probéren hem/haar in te schrijven.

Het allerbelangrijkste advies: zit klaar wanneer de inschrijvingen open gaan en zorg dat de beschikbaarheid van jouw kind zo ruim mogelijk is (met let op: wees wel realistisch, want je wordt aan deze data gehouden)! Dit geldt vooral aan het begin van de zomer: vroeger weg kunnen helpt daarbij meer dan later terugkomen.

Idealiter vraag je de school van jouw kind of hij of zij een of twee weken eerder vrij kan krijgen (veel kampen beginnen op vrijdag en hou ook rekening met reistijd naar het programma). Bij het secretariaat kan je  een brief opvragen waarin aan de school van je kind wordt uitgelegd wat CISV is, en waarom die flexibiliteit belangrijk kan zijn om deel te nemen.

Er is geen sprake van één Village. Internationaal vindt jaarlijks een inventarisatie plaats van alle programma’s die worden georganiseerd. Op basis van het totaalaanbod ontvangen alle CISV-chapters een aantal uitnodigingen voor verschillende programma’s met verschillende data en bestemmingen. Bij het inschrijven geef je de beschikbaarheid van je kind op en op basis daarvan wordt de indeling gemaakt.

Village (6)

De leeftijdsgrenzen van deelname aan de CISVprogramma’s veranderen per 2020. Er wordt dan gekeken naar het kalenderjaar waarin iemand is geboren en niet naar de leeftijd tijdens het programma zelf.

Tot en met 2019 geldt dat je – voor de zomerkampen – op enig moment tussen 1 juni en 31 augustus de juiste leeftijd moet hebben. Of je dus op 1 januari 11 wordt of op 31 juli, maakt voor een Village niet uit.

Vanaf 2020 geldt dat je in het kalenderjaar waarin het programma plaatsvindt de juiste leeftijd moet bereiken. Een deelnemer die in oktober 11 wordt, gaat dan in de zomer van datzelfde jaar mee op Village. Het kan dus zijn dat iemand op Village gaat voordat hij/zij 11 jaar is geworden!

Let op: Het jaar 2020 is een overgangsjaar: kinderen die onder de ‘oude’ regels in 2020 (dus bijvoorbeeld geboren in augustus of december 2008) mee zouden mogen, mogen dat nog steeds.

Uit onze ervaringen hebben kinderen een betere beleving van het programma als ze geen direct contact met hun ouders hebben. Zulk contact zou de ‘bubbel’ waarin je kind zich bevindt doorbreken. Bovendien zorgt direct contact met het thuisfront voor (meer) heimwee.

Ter geruststelling: de leid(st)er en de delegatie hebben elkaar al goed leren kennen van tevoren. Dat zorgt voor een vertrouwd gevoel op kamp.

Je hebt geen direct contact met je kind tijdens het kamp. Hij of zij heeft geen toegang tot een telefoon of e-mail tijdens het programma.Je zult hem of haar een maand niet spreken. Wel kunnen er brieven of kaarten worden gestuurd door ouders en deelnemers en zal de delegatieleider een aantal keer laten weten hoe het gaat. Tijdens de oudervergadering worden afspraken gemaakt over hoe het contact met de leider zal verlopen. Bijvoorbeeld dat hij of zij een update plaatst in een groepsapp met een kort verhaaltje. Of dat jij je kind een briefje schrijft dat door de delegatieleider doorgestuurd kan worden. Wanneer er sprake is van nood (thuis of op het kamp) is voor alle betrokkenen 24/7 een noodprocedure beschikbaar. Hierover word je voor vertrek geïnformeerd.

Bijna alle Villages houden daarnaast iets van een blog of facebookgroep bij waarop zij regelmatig foto’s plaatsen.

Wat je eventueel wel kan doen is je kind een kaart mee te geven voor het gastgezin waarin je aangeeft het leuk te vinden wat foto’s en/of nieuwe per email of WhatsApp te ontvangen. Vaak doen gastgezinnen dit graag, maar er is geen garantie dat je een bericht of foto’s ontvangt. Dit is niet iets wat CISV internationaal voorschrijft, dus reken er niet op en zie het als een leuke verrassing als het wel gebeurt.

We hebben ieder jaar helaas maar een beperkt aantal plekken. We zijn hierin afhankelijk van wat we internationaal aangeboden krijgen. Schrijf je in voor een reserveplek als die kans je geboden wordt. Wij bieden alleen reserveplekken aan als wij de kans op een vaste plek realistisch achten, al is dat natuurlijk helaas geen garantie. Mocht ook dat niet lukken, schrijf je kind dan in op een ‘geïnteresseerdenplek’ (dit is een keuze in de eerste stap van het inschrijvingsproces). Het komt echt voor dat er op die manier uiteindelijk toch een plekje bemachtigd wordt. Maak ook altijd via email (secretariaat@nl.cisv.org) kenbaar dat je geprobeerd hebt je kind in te schrijven, maar dat het niet gelukt is. Op die manier kunnen we controleren dat de inschrijving op een reserveplek of de interesselijst is gelukt.

Ten slotte: doe bij jouw kind aan verwachtingsmanagement: maak duidelijk dat je gaat probéren hem/haar in te schrijven.

Het allerbelangrijkste advies: zit klaar wanneer de inschrijvingen open gaan en zorg dat de beschikbaarheid van jouw kind zo ruim mogelijk is (met let op: wees wel realistisch, want je wordt aan deze data gehouden)! Dit geldt vooral aan het begin van de zomer: vroeger weg kunnen helpt daarbij meer dan later terugkomen.

Idealiter vraag je de school van jouw kind of hij of zij een of twee weken eerder vrij kan krijgen (veel kampen beginnen op vrijdag en hou ook rekening met reistijd naar het programma). Bij het secretariaat kan je  een brief opvragen waarin aan de school van je kind wordt uitgelegd wat CISV is, en waarom die flexibiliteit belangrijk kan zijn om deel te nemen.

Er is geen sprake van één Village. Internationaal vindt jaarlijks een inventarisatie plaats van alle programma’s die worden georganiseerd. Op basis van het totaalaanbod ontvangen alle CISV-chapters een aantal uitnodigingen voor verschillende programma’s met verschillende data en bestemmingen. Bij het inschrijven geef je de beschikbaarheid van je kind op en op basis daarvan wordt de indeling gemaakt.

JC (1)

Alle JC’s worden bij inschrijving op een reserveplek ingeschreven. Aan de hand van het Kennismakingsweekend worden een aantal van deze plekken omgezet naar vaste plekken, afhankelijk van het aantal uitnodigingen dat wij hebben ontvangen.

Inschrijven (17)

CISV Nederland hanteert een online inschrijfsysteem.

De inschrijving vindt middels loting plaats. Met behulp van KPMG is er een nieuw, waterdicht systeem ontwikkeld waarbij we de inschrijvingen langer open kunnen zetten. Dit biedt een eerlijke kans voor iedereen en minder kans op fouten doordat er een langere inschrijftijd wordt gehanteerd.
In eerste instantie registreer je je kind via een registratieformulier. Het moment van registreren heeft geen invloed op het lotnummer.

De inschrijfperiode zal drie weken openstaan, waarin je jouw kind kunt registeren. Na deze periode worden alle registraties op een hoop gegooid en bepaalt het systeem automatisch een lotingsvolgorde. Je kind krijgt hierbij een nummer en op basis van deze nummers worden de kampen ingedeeld via het KPMG-systeem.
Welk nummer je kind krijgt, wordt niet bekend gemaakt. Het indelen van de kampen gebeurt in eerste instantie op basis van het lotnummer en daarna op beschikbaarheid. Mocht een kind een relatief hoog nummer hebben, maar weinig beschikbaar zijn, kan het zijn dat een ander kind met een lager nummer toch geplaatst wordt.

Na het indelen zullen wij een mail sturen met de mededeling of je kind meegaat of niet. Als je kind is ingeloot, ontvang je tevens een betalingslink. Na het betalen is de inschrijving definitief.
Voor de zomerkampen wordt na het Kennismakingsweekend (KMW) bekend gemaakt waar je kind naartoe gaat en bij wie het in de delegatie zit. Voor de Winter Youth Meeting gebeurt dit half september.

LET OP: Het is niet mogelijk om je kind voor meer dan 1 programma in te schrijven.

 

Je inschrijving is definitief als wij de juiste gegevens hebben gekregen en het inschrijfgeld is betaald
binnen de aangegeven 48 uur nadat je de betalingslink hebt ontvangen.

Mocht je tijdens de registratieperiode het registratieformulier nog open hebben staan, kun je
de beschikbaarheidsdata zelf aanpassen. Is het formulier gesloten? Stuur dan een mailtje
naar info@nl.cisv.org zodat wij de data aan kunnen passen.

Stuur je een mail nadat de registratieperiode is gesloten? Dan valt de registratie buiten de
lotingsperiode en sluit je kind achteraan aan waarbij het een nieuw lotnummer krijgt.
Hebben we echter genoeg inschrijvingen na de registratieperiode en mail je daarna, dan
komt je kind op de reservelijst.

Tot en met 2019 geldt dat je – voor de zomerkampen – op enig moment tussen 1 juni en 31 augustus de juiste leeftijd moet hebben. Of je dus op 1 januari 11 wordt of op 31 juli, maakt voor een Village niet uit.
Vanaf 2020 geldt dat je in het kalenderjaar waarin het programma plaatsvindt de juiste leeftijd moet bereiken. Een deelnemer die in oktober 11 wordt, gaat dan in de zomer van datzelfde jaar (dus voordat hij/zij 10 jaar wordt) mee op Village. Let op: Het jaar 2020 is een overgangsjaar: kinderen die onder de ‘oude’ regels in 2020 (dus bijvoorbeeld geboren in augustus of december 2008) mee zouden mogen, mogen dat nog steeds.

Alle JC’s worden bij inschrijving op een reserveplek ingeschreven. Aan de hand van het Kennismakingsweekend worden een aantal van deze plekken omgezet naar vaste plekken, afhankelijk van het aantal uitnodigingen dat wij hebben ontvangen.

Onder bijzondere omstandigheden is korting op onze programma’s mogelijk. Of we denken met je mee om de kosten voor het reizen zo laag mogelijk te houden. Neem contact op met onze penningmeester voor de mogelijkheden!

De kosten die bij een programmadeelname horen zijn fors. We snappen dat dit voor niet iedereen goed te betalen is. Helaas hebben wij ook onkosten die we moeten dekken. Vooral de locatiekosten van de kampen en voorbereidingen en de kosten voor het eten drukken op ons budget. Als de kosten je weerhouden om met ons op pad te gaan, raden we je aan om contact op te nemen met onze penningmeester. Want we zijn graag toegankelijk voor iedereen met interesse aan onze programma’s.

Er zijn verschillende manieren waarop we met je mee kunnen denken. Zo valt te denken aan een voorkeur voor een kamp dichtbij (Europa of Nederland) om zo de reiskosten te drukken. In bijzondere gevallen kunnen we komen tot een andere financiële tegemoetkoming welke we vanuit onze sporsoropbrengsten kunnen aanbieden.

Dit is afhankelijk van de datum van annulering. Tot een dag na het verplichte Kennismakingsweekend in februari, kan je besluiten van deelname af te zien. Je krijgt dan de betaling terug, min €85 administratiekosten. Daarna is die mogelijkheid er niet meer. Meer informatie hierover is te vinden in de Algemene Voorwaarden.

Nee dat kan niet. Inschrijven is alleen mogelijk via het inschrijfsysteem online.

Voor ieder programma zijn er naast de gegarandeerde plaatsen een aantal reserveplaatsen beschikbaar. Voor de reserveplaatsen kunt u zich gewoon inschrijven. Krijgt u de melding dat er aan de hand van de opgegeven variabelen geen plaatsen meer zijn? Dan kunt u het eventueel een tijd later nog eens proberen: het zou kunnen dat er nog plekken vrijgegeven worden. Lukt dat niet, laat dan het secretariaat (secretariaat@nl.cisv.org) weten dat u geïnteresseerd bent. Mochten er onverwacht nog meer plaatsen vrijkomen, dan weten wij u te vinden.

Indien andere vragen dan hierboven aan de orde zijn gekomen, kunt u zich wenden tot het secretariaat van CISV Nederland.

Op de website staan onder het tabblad ‘Agenda’ vanaf eind augustus per progamma tijd en datum wanneer het inschrijfsysteem online open gaat.

Zorg dat u de vakantiedata van de deelnemer bij de hand heeft. De data die u opgeeft, zijn bindend. Hoe ruimer de periode die u opgeeft, hoe meer kans u heeft op een plaats. Als er op basis van de opgegeven data een plek beschikbaar is voor de deelnemer, wordt u gevraagd persoonsgegevens in te voeren.

Wanneer de inschrijving definitief is (na het voldoen van de aanbetaling) ontvangt u een email met instructies om het tweede deel van de inschrijving in te vullen. Bij dit tweede deel zal u gevraagd worden noodzakelijke medische gegevens in te vullen naast overige informatie van de deelnemer die voor CISV Nederland relevant is. Tenslotte wordt u gevraagd een pasfoto te uploaden (max. 1,5Mb).

De deelnemer wordt geplaatst op basis van de gegevens en vakantiedata die worden ingevoerd bij inschrijving. Indien u een bevestiging van inschrijving ontvangt en binnen 48 uur (aan)betaalt, is er een plaats voor de deelnemer gereserveerd.

Wanneer uw kind deelneemt aan het Kennismakingsweekend, maar de maandag aansluitend op dit weekend besluit zich terug te trekken, wordt op de aanbetaling een bedrag voor de kosten van het Kennismakingsweekend ingehouden. Het restant wordt aan u terugbetaald.

Indien de deelnemer zich terugtrekt ondanks de door u opgegeven vakantiedata bij de inschrijving online en CISV de deelnemer niet kan plaatsen in een andere periode, vindt geen restitutie plaats.
Voor uitgebreidere toelichting over annulering verwijzen we u naar de Algemene Voorwaarden van CISV Nederland (te downloaden via https://cisv.nl/download/algemene-voorwaarden/).

Op dit moment worden alleen inschrijvingen opengezet waarvoor CISV Nederland een definitieve uitnodiging heeft ontvangen. Het verleden leert ons echter dat er vaak in de loop van het jaar uitnodigingen bijkomen. Als reservedeelnemer komt u(w kind) in aanmerking voor één van deze plekken.

Bij de inschrijving betaalt u een bedrag van € 85. Dit is om deel te kunnen nemen aan het Kennismakingsweekend in februari: hier nemen deelnemers die op de reservelijst staan ook aan deel, zodat zij vast kennis kunnen maken met hun eventuele delegatiegenootjes en leider.

Op het moment dat een reserveplaats wordt omgezet in een definitieve plaats ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail. Er wordt u ook een betaallink gestuurd voor de rest van het verschuldigde deelnamebedag.

Ondanks dat in het verleden vaak veel reserveplaatsen omgezet zijn in definitieve plaatsen, is die garantie er niet. CISV Nederland doet er echter haar uiterste best voor.

Indien er voor uw kind een ander programma beschikbaar is (bijvoorbeeld Step Up wanneer Youth Meeting vol is), kunt u de procedure nogmaals online doorlopen.

Nee dat kan niet.

Inschrijving is bindend. Zie voor de annuleringsvoorwaarden Artikel 5 van de Algemene Voorwaarden van CISV Nederland (te downloaden via https://cisv.nl/download/algemene-voorwaarden/).

Corona-virus (7)

Dit kun je bekijken via dit deel van de website. Ze staan hieronder samengevat. Wel zijn de daadwerkelijke plaatsen die we volgend jaar aan kunnen bieden afhankelijk van de uitnodigingen die CISV Nederland krijgt. Indirect is dit weer een gevolg van de programma’s die we organiseren. Dit is jaarlijks een grote puzzel voor het internationale CISV-kantoor. Daarom organiseren we vanuit CISV Nederland ook ieder jaar alle grote programma’s zelf. Zo maken we de kans zo groot mogelijk om zo veel mogelijk uitnodigingen te krijgen.

 

Geboortejaar            Mogelijke programma’s

2010                                Village

2009                                Interchange

Youth Meeting 12/13

2008                                Interchange

Youth Meeting 12/13

2007                                 Step Up

Youth Meeting 14/15

2006                                 Step Up

Youth Meeting 14/15

2005                                 JC

Youth Meeting 16-18

2004                                  JC

Seminar

Youth Meeting 16-18

2003                                   Seminar

Youth Meeting 16-18

2002                                   IPP

Onder de 21: Junior Staff

Boven de 21: Staf of Leiding

We snappen jullie vraag en zijn blij dat jullie hier in gedachten mee bezig zijn! Wij zouden zelf ook graag deze zomer, of wanneer het dan ook weer kan, iets doen om met z’n allen op een positieve manier deze situatie met alle betrokken CISV-ers af te sluiten.
Op dit moment denken we aan het organiseren van een activiteit voor een weekend of een dag. Dit staat allemaal nog in de kinderschoenen en is geenszins zeker. We hopen hier op redelijke termijn meer informatie over te kunnen verschaffen.
Voor verdere vragen of opmerkingen kunnen jullie weer terecht bij zomer2020@nl.cisv.org. Wij komen hier dan zo snel mogelijk op terug.
Dit antwoord ligt wat ingewikkeld. In de update van 19 maart hebben wij verzocht om geen tickets meer te boeken, dus we gaan er vanuit dat dit hierna niet is gebeurd.
Het kan zo zijn dat je tussen de bekendmaking van je bestemming en 19 maart al snel je ticket hebt geboekt. Zoals eerder aangegeven is normaal gesproken iedereen binnen CISV Internationaal hiervoor verzekerd. Om kosten te besparen heeft CISV Internationaal deze verzekering echter teruggetrokken. Dit was voor CISV Nederland ook een verrassing. U moet zich voorstellen dat ze dit gedaan hebben omdat de gehele COVID-19 situatie CISV Internationaal wereldwijd een kleine £1.000.000,- gaat kosten. Alle niet-betaalde premies (en eigen bijdragen) helpen om dit bedrag niet verder te laten oplopen.
Daarom vragen we u het volgende te doen:
  1. Kijk eerst of u zelf via uw annulerings- of reisverzekering deze kosten terug kan krijgen: veel Nederlanders hebben deze lopen, dus we vragen hierin om met ons mee te denken om zo geen kosten bij CISV Internationaal te hoeven maken.
  2. CISV Internationaal heeft advies over hoe je deze kosten het beste terug kan krijgen. Zie daarvoor de informatie in de bijlage. Het belangrijkste advies is om je reis niet zelf te annuleren voordat je duidelijkheid hebt van je verzekering.
  3. Indien het niet lukt om geld terug te krijgen bij je eigen verzekering, geef dit dan voor 18 april bij ons aan. Dan gaan wij samen met CISV Internationaal kijken wat we voor elkaar kunnen krijgen
Nee, helaas kunnen we de inschrijvingen niet een jaar doorschuiven.
Wij snappen dat het vervelend is dat je programma deze zomer niet doorgaat. Zeker wanneer je hier al lang naar uitkeek. Uiteraard hebben we voor deze conclusie een aantal redenen:
  1. Binnen CISV hanteren we voor alle programma’s specifieke leeftijdsgrenzen. Deze helpen ons om de educatieve doelstellingen van de programma’s te behalen. Als je niet (meer) de juiste leeftijd hebt, is het programma daardoor vanuit een educatief perspectief niet meer (helemaal) passend.
  2. Doorschuiven van alle deelnemers van deze zomer naar de zomer van 2021 betekent dat we volgend jaar een dubbele hoeveelheid deelnemers krijgen. Dit kunnen we als Stichting qua aantallen niet opvangen. Landen zijn vaak meer dan een jaar bezig om een programma te organiseren. Je moet je voorstellen dat wij binnen CISV Nederland onze locaties op dit moment al nagenoeg vast hebben liggen voor de zomer van 2022. Het is dus niet zo makkelijk om even extra programma’s te organiseren, alleen al vanwege de vraag naar groepslocaties.
  3. Als we dan toch iedereen van dit jaar doorschuiven naar volgend jaar, ontnemen we mensen volgend jaar de kans om deel te nemen. Daardoor verschuiven we het probleem en lossen we het niet structureel op. Wij kiezen er voor om het probleem zo veel mogelijk nu op te lossen en het daarmee in 2020 af te ronden, hoe vervelend dit voor alle betrokkenen ook is.

Gelukkig hebben we binnen CISV voor alle leeftijden interessante educatieve programma’s. We nodigen daarom iedereen uit om volgend jaar te bekijken welk ander programma bij de (nieuwe) leeftijd past.

Op 30 maart heeft CISV International het besluit genomen om alle internationale zomeractiviteiten te annuleren. Uitgebreide toelichting is hier te lezen.

Momenteel zijn wij druk bezig om alle gevolgen van dit verregaande besluit uit te zoeken. Alle implicaties zullen tijdig gecommuniceerd worden. Voor vragen kun je altijd terecht door middel van een e-mailbericht te sturen naar zomer2020@nl.cisv.org

Bij de annulering van kampen geldt voor de programmakosten de algemene voorwaarden van CISV Nederland. Dit houdt in dat er bij annulering van een kamp restitutie van de programmakosten plaats zal vinden, met aftrek van de reeds door CISV gemaakte kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld kan kosten van het kennismakingweekend, etc.

Volgens de algemene voorwaarden wordt bij annulering vanuit CISV door overmacht een deel van het inschrijfgeld terugbetaald, na aftrek van reeds door CISV gemaakte kosten.

Het inschrijfgeld voor de programma’s wordt voor het overgrote deel gebruikt om de locaties voor de programma’s in Nederland te betalen. Hierbij is het dus niet van belang naar welk land u kind gegaan zou zijn, want de kosten worden betaald door alle deelnemers samen. De organisatie die de locaties verzorgt heeft ook grotendeels dezelfde kosten ongeacht of een lokatie wordt gebruikt. Zij zijn net als CISV een organisatie zonder winstoogmerk of grote financiële reserve en boekingen worden bijna twee jaar van tevoren vastgelegd.

We snappen dat je vragen hebt. Dat hebben veel mensen en soms wij zelf ook. Heb je al gekeken …:

  1. naar onze nieuwsberichten
  2. de veelgestelde vragen
  3. op de website van CISV internationaal die over Corona gaat.

Staat het antwoord hier niet tussen en wil je graag met iemand in contact komen? Neem voor meer informatie contact, voor corona-gerelateerde vragen zijn we direct te benaderen via zomer2020@nl.cisv.org

 

 

Riskmanagement (2)

Als jongerenorganisatie stellen we het belang van onze deelnemers en vrijwilligers voorop. Het zou heel vervelend zijn als een situatie uit het verleden nog knaagt. Hoewel we er bij CISV alles aan doen om vervelende situaties te voorkomen, kan het zo zijn dat er toch nog iets niet goed voelt.

In de schaduw van de #MeToo beweging, vraagt CISV Internationaal dan ook extra aandacht om alles waarvan je twijfelt of het goed zit te melden. Vanuit CISV Nederland sporen we daarom iedereen aan om je te melden. Ook bij twijfel. Dit kan anoniem via het internationale emailadres safety@cisv.org. Of nationaal door contact op te nemen met een van de bestuursleden of onze vertrouwenspersoon.

Kijk ook hier voor meer informatie over hoe wij onze mensen selecteren en trainen. Of lees op de internationale website over hoe wij aankijken tegen “child safety”.

Wat vervelend. En ook totaal niet de bedoeling! De veiligheid van alle deelnemers nemen wij heel serieus. Vandaar dat we ook zoveel aandacht besteden aan selectie en training. Neem vooral contact op met de leiderbegeleiders vanuit de betreffende commissie om dit te bespreken. Indien de zorgen blijven voor je dan niet bezwaard om contact op te nemen met onze riskmanager of het Dagelijks Bestuur.

Load More