Youth Meeting (12-13)

De Youth Meetings voor 12-13 jarigen staan garant voor heel veel plezier. Het is een soort snelkookpan waarin in korte tijd kennisgemaakt wordt met de doelstellingen van CISV die ook direct in praktijk worden gebracht. Het thematische karakter van de Youth Meetings en het daarover met elkaar van gedachten wisselen, verruimt het inzicht van de deelnemers. Vooral de dynamiek en intensiteit maakt een Youth Meeting ieder keer weer tot onvergetelijke ervaring!

Het kamp wordt gecoördineerd door volwassen stafleden. Voor vragen kun je een bericht sturen naar  delegaties@cisv.nl

Youth Meeting 12 – 13 jaar

Iets voor mij?

De Youth Meetings voor 12 – 13 jarigen staan garant voor heel veel plezier. Het is een soort snelkookpan waarin in korte tijd kennisgemaakt wordt met de doelstellingen van CISV die ook direct in praktijk worden gebracht. Het thematische karakter van de Youth Meetings en het daarover met elkaar van gedachten wisselen, verruimt het inzicht van de deelnemers. Vooral de dynamiek en intensiteit maakt een Youth Meeting ieder keer weer tot onvergetelijke ervaring!

Het kamp wordt gecoördineerd door volwassen stafleden.

Via deze link kunt je zien voor welke programma’s de inschrijvingen open staan en wat de status is. In de agenda ziet je verder wanneer de inschrijvingen per programma open gaan. De inschrijvingen voor Youth Meeting openen meestal halverwege december.

Gegevens

Leeftijd:12-13 jaar (geboren tussen 01-09-2010 en 31-08-2012)
Duur:8 of 15 dagen in zomer of winter
Aantal deelnemers:Ongeveer 32 deelnemers uit 8 verschillende landen.
Kosten Youth Meeting van 8 dagen:€ 690,- (exclusief reiskostendeelnemer, reis- en onkosten van de leider naar rato, zakgeld en noodgeld)
Kosten Youth Meeting van 15 dagen:€ 1200,- (exclusief reiskosten deelnemer, reis- en onkosten van de leider naar rato, zakgeld en noodgeld)

De lotings- en plaatsingsprocedure is aangescherpt. Je kunt maar 1x op Youth Meeting zomerkamp gaan. Ben je al op Youth Meeting zomerkamp geweest, en val je dit jaar binnen dezelfde leeftijdscategorie? Je kunt je hier inschrijven voor de reservelijst.

Winter Youth Meeting

Deze korte programma’s voeren elk hun eigen thema waarbij interculturele onderwerpen aan de orde komen. Het programma legt de nadruk op de CISV-waarden, het ontwikkelen van initiatief en leiderschap en organisatorische vaardigheden en biedt deelnemers de mogelijkheid om ook tijdens een kortere periode betrokken te zijn bij CISV.

Deelnemers vormen een delegatie bestaande uit 2 jongens en 2 meisjes en een volwassen leider/ster.

Iets voor mij?

De Winter Youth Meetings staan garant voor heel veel plezier. Het is een soort snelkookpan waarin in korte tijd kennisgemaakt wordt met de doelstellingen van CISV die ook direct in praktijk worden gebracht. Het thematische karakter van de Youth Meetings en het daarover met elkaar van gedachten wisselen, verruimt het inzicht van de deelnemers. Vooral de dynamiek en intensiteit maakt een Youth Meeting ieder keer weer tot onvergetelijke ervaring!

Het bijzonderste van een Winter Youth Meeting is dat het plaatsvindt na kerstmis en dat je tijdens het programma het nieuwe jaar ingaat.

Via deze link kunt je zien voor welke programma’s het registratieproces open staat en wat de status is. In de agenda ziet je verder wanneer de inschrijvingen per programma open gaan. De inschrijvingen voor Winter Youth Meeting openen meestal voor of in de zomer.

Gegevens

Leeftijd:12-13 jaar
Duur:8 dagen in de kerstvakantie
Aantal deelnemers:ongeveer 25-35 deelnemers en stafleden.
Kosten Youth Meeting van 8 dagen:€ 600,- (exclusief reiskostendeelnemer, reis- en onkosten van de leider naar rato, zakgeld en noodgeld)
Kosten Youth Meeting van 15 dagen:€ 1040,- (exclusief reiskosten deelnemer, reis- en onkosten van de leider naar rato, zakgeld en noodgeld)

Belangrijke data

(nog) geen evenementen

Voor Ouders

Voorbereiding

Een gedegen voorbereiding op een Youth Meeting is van groot belang. De leiding wordt geselecteerd en tijdens verschillende bijeenkomsten getraind. De eerste activiteit voor de deelnemers is het (verplichte) kennismakingsweekend in februari, waarna de delegaties worden samengesteld.

Na afloop van het weekend deelt de Delegatie Commissie de delegaties in. Van belang is of de deelnemers bij elkaar passen en of ze hetzelfde land kunnen en mogen bezoeken (o.a. door vakantiespreiding). De ouders/wettelijke vertegenwoordigers kunnen dit aangeven tijdens de bijeenkomst op het kennismakingsweekend.

Na de plaatsing van de deelnemer zal de leid(st)er de afzonderlijke gezinnen uit de delegatie bezoeken. Hierna vindt de ouderbijeenkomst van iedere delegatie plaats. De ouders/wettelijke vertegenwoordigers kunnen dan kennis met elkaar maken en er worden afspraken gemaakt over de reis, het zakgeld, de data en locaties van volgende bijeenkomsten e.d. Ze bepalen daarnaast samen wie de contactouder van de delegatie is. Deze contactouder ondersteunt de leid(st)er en neemt in overleg met de leid(st)er en in samenwerking met de andere ouders, bepaalde organisatorische en praktische zaken op zich. De contactouder zal gedurende het kamp voor de leid(st)er een eerste overleg- en aanspreekpunt zijn.

Om deel te kunnen nemen aan een CISV programma zijn de volgende vaccinaties verplicht:

  • DTP
  • Polio
  • Mazelen
  • Rodehond
Het contact tijdens de Youth Meeting

Na het vertrek van de delegatie is één ouderpaar vast contact voor de leiding. Al het contact tijdens de Youth Meeting loopt via de leiding. De deelnemers kunnen zelf niet telefoneren of e-mailen. De contactouders houden de andere ouders/wettelijke vertegenwoordigers van de delegatie op de hoogte.

Telefoneren met de deelnemer is niet toegestaan. Ervaring heeft geleerd dat telefonisch contact (mogelijke) heimwee bij de deelnemer versterkt. Mobiele telefoons worden door de staf ingenomen en bewaard.

Na de Youth Meeting

Een CISV Youth Meeting is een unieke gebeurtenis voor de deelnemers. Ze hebben er veel indrukken en vriendschappen opgedaan, waardoor sommige deelnemers heimwee hebben naar het kamp. D.m.v. Facebook, e-mail of briefwisseling wordt contact gehouden met de nieuwe vrienden en vriendinnen.

Na afloop van het kamp is er een evaluatie met de ouders/wettelijke vertegenwoordigers.

Nadere informatie

Voor meer inhoudelijke informatie kun je terecht bij de Delegatie Commissie:

E-mail:  delegaties@cisv.nl

Scroll naar boven