CISV organiseert wereldwijd zes internationale programma’s. Daarnaast worden er regelmatig nationale activiteiten georganiseerd. Hierdoor faciliteert CISV Nederland ieder jaar acht verschillende activiteiten. De programma’s beginnen voor deelnemers rond 11 jaar, waarbij de mate van verantwoordelijkheid van de deelnemers met de leeftijd meegroeit. Zo is er altijd iets te leren en te doen met CISV!

Het bijzondere aan de internationale programma’s is dat ze wereldwijd op dezelfde manier vormgegeven worden. Natuurlijk zijn er lokale accentverschillen, maar elk jaar blijkt weer dat de ervaring van de deelnemers niet afhangt van de locatie van het programma. Daarom geef je je bij ons niet op voor een bestemming, maar kies je bewust voor een programma.

We realiseren ons dat op pad gaan met CISV niet goedkoop is. De programmakosten zijn helaas noodzakelijk, mede door het kleine aantal deelnemers per begeleider. Kom je in de knoop met de bijdrage, maar wil je toch graag met CISV op pad? Neem dan contact op met onze penningmeester om de mogelijkheden te bespreken.

Village

Het programma waar het in 1951 allemaal mee begon.

Seminar (16-17 jaar)

Het bewijs dat inhoudelijke verdieping in een programma heel goed samen kan gaan met plezier.

Step-up (14-15 jaar)

Step Up is een internationaal kamp van 23 dagen waar de deelnemers uitgedaagd worden: ze zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de activiteiten

Herfstkamp

De makkelijkste manier om het CISV gevoel (weer) op te doen.
Familiedag CISV

Family Day (van 8 tot 88 jaar)

Een dag vol CISV-activiteiten met voor ieder wat wils: jong of oud, denker of doener, CISV'er of juist niet. Deze dag zul je niet snel vergeten! Dus neem je ouders, broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten, maar ook vrienden en vriendinnen of zelfs verre kennissen mee naar de CISV Familie dag!

Leiden of Staffen (21+)

Bij CISV wordt er vaak naar de kinderen gekeken als we het hebben over onze programma’s. Maar met een andere bril zie je dat leiding en staf eigenlijk ook deelnemers zijn.

Gedurende de voorbereiding en het programma ontwikkel je als staf of leiding organisatievaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Daarmee is je eigen leerervaring minstens net zo waardevol als die van onze deelnemers. Zo doe je bijvoorbeeld ervaring op met het oplossen van conflicten, omgangsregels in een internationaal gezelschap en leer je hoe je een goede activiteit plant en evalueert.

Junior Branch (15-25 jaar)

Spelenderwijs je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen met de support van je Chapter altijd dichtbij.

Youth Meeting (12-13 jaar)

Geen tijd voor een langer programma? Neem dan deel aan deze snelkookpan.

Meehelpen & Organiseren

Zonder vrijwilligers kan CISV niet bestaan. Iedereen is daarom welkom om op zijn of haar manier bij te dragen aan onze missie. Er zijn mogelijkheden die beginnen bij een inzet van een paar uur per maand en lopen tot een serieuze wekelijkse inzet.

Junior Staf of Leiding (19-20 jaar)

Nog net geen 21 en daarmee te jong om te staffen of leiden? Niet per se. Als je 19 of 20 bent kan je natuurlijk heel wat, dus onder de juiste omstandigheden laten we je deze rollen ook gewoon vervullen. Wel moet je 3 jaar ouder zijn dan de deelnemers om echt je rol als staf of leiding te kunnen vervullen. Je wordt verder gewoon getraind als volwaardige staf of leiding.

Junior Counselor (16-17 jaar)

Op een Village speelt een Junior Counsellor (JC) een belangrijke functie in de dynamiek van het programma. Ouder dan de deelnemers van 11 worden ze door deelnemers als snel gezien als een grote broer of zus. Verder ben je als JC onderdeel van de groep met staf en leiders en help je dus met de organisatie van het kamp. Zo staat deze groep van 6 JC's er tussenin en vormen ze een natuurlijke brug tussen de deelnemers en de leiding.