CISV organiseert wereldwijd zes internationale programma’s. Daarnaast worden regelmatig ook nationale activiteiten georganiseerd. Hierdoor faciliteert CISV Nederland ieder jaar acht verschillende activiteiten. De programma’s beginnen voor deelnemers rond 11 jaar waarbij de mate van verantwoordelijkheid van de deelnemers met de leeftijd meegroeit. Zo is er altijd iets te leren en te doen met CISV!

Het bijzondere aan de internationale programma’s is dat ze wereldwijd op dezelfde manier vormgegeven worden. Natuurlijk zijn er lokale accentverschillen, maar het blijkt jaar op jaar dat het voor ervaring niet uitmaakt waar het programma is. Daarom geef je je bij ons ook niet op voor een bestemming, maar kies je bewust voor een programma.

Op pad gaan met CISV is niet goedkoop: dat realiseren we ons. De intensiviteit van het aantal begeleiding per deelnemer maakt dat we bepaalde kosten nou eenmaal maken. Kom je in de knoop met de bijdrage, maar wil je toch graag met CISV op pad? Neem dan contact op met onze penningmeester om de mogelijkheden te bespreken.

cisv international peoples project egypt walls

International People’s Project (19+)

Wie zegt dat CISV alleen voor kinderen is? Voor mensen die met twee voeten in de echte wereld staan.

Interchange (12-13 jaar)

Het programma met de meeste impact op het hele gezin.

Junior Counsellor (16-17)

Op een Village speelt een Junior Counsellor (JC) een belangrijke functie in de dynamiek van het programma. Ouder dan de deelnemers van 11 worden ze door deelnemers als snel gezien als een grote broer of zus. Verder ben je als JC onderdeel van de groep met staf en leiders en help je dus met de organisatie van het kamp. Zo staat deze groep van 6 JC's er tussenin en vormen ze een natuurlijke brug tussen de deelnemers en de leiding.

Meehelpen & Organiseren

Zonder vrijwilligers kan CISV niet bestaan. Iedereen is daarom welkom om op zijn of haar manier bij te dragen aan onze missie. Er zijn mogelijkheden die beginnen bij een inzet van een paar uur per maand en lopen tot een serieuze wekelijkse inzet.

Junior Branch (15-25 jaar)

Spelenderwijs je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen met de support van je Chapter altijd dichtbij.

Village (11 jaar)

Het programma waar het in 1951 allemaal mee begon.

Herfstkamp (10-12 jaar)

De makkelijkste manier om het CISV gevoel (weer) op te doen.

Junior Staf of Leiding (19-20)

Nog net geen 21 en daarmee te jong om te staffen of leiden? Niet per se. Als je 19 of 20 bent kan je natuurlijk heel wat, dus onder de juiste omstandigheden laten we je deze rollen ook gewoon vervullen. Wel moet je 3 jaar ouder zijn dan de deelnemers om echt je rol als staf of leiding te kunnen vervullen. Je wordt verder gewoon getraind als volwaardige staf of leiding.

Seminar (17-18 jaar)

Het bewijs dat inhoudelijke verdieping in een programma heel goed samen kan gaan met plezier.

Leiden of Staffen (21+)

Bij CISV wordt er vaak naar de kinderen gekeken als we het hebben over onze programma’s. Maar met een andere bril zie je dat leiding en staf eigenlijk ook deelnemers zijn.

Gedurende de voorbereiding en het programma ontwikkel je als staf of leiding organisatievaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Daarmee is je eigen leerervaring minstens net zo waardevol als die van onze deelnemers. Zo doe je bijvoorbeeld ervaring op met het oplossen van conflicten, omgangsregels in een internationaal gezelschap en leer je hoe je een goede activiteit plant en evalueert.

Family Day (van 8 tot 88)

In 2019 zal er voor het eerste een heuse CISV familiedag plaatsvinden! Een dag vol CISV-activiteiten met voor ieder wat wils: jong of oud, denker of doener, CISV'er of juist niet. Deze dag zul je niet snel vergeten! Dus neem je ouders, broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten, maar ook vrienden en vriendinnen of zelfs verre kennissen mee naar de CISV Familie dag!

Youth Meeting (12-15 en 16-18)

Geen tijd voor een langer programma? Neem dan deel aan deze snelkookpan.

Step-up (14-15 jaar)

Step Up is een internationaal kamp van 23 dagen waar de deelnemers uitgedaagd worden: ze zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de activiteiten