Voorbereiding en Veiligheid

Al meer dan 60 jaar ervaring

Voor een langere periode op pad gaan is spannend. Jouw kind naar een CISV zomer- of winterkamp laten gaan is vaak nog spannender. CISV begrijpt dat je er daarom graag vooraf zeker van wilt zijn dat iedereen in goede handen is.

Voorbereid

Alle kinderen onder 16 jaar reizen onder begeleiding van een volwassen leider/leidster van 21 jaar of ouder

Alle leiding en staf worden door CISV Nederland geselecteerd volgens vastgelegde internationale criteria. Zo vragen we voor iedereen een Verklaring Omtrent het Gedrag aan. Dat betekent alle leiding, staf en commissieleden. Bij de selectie van van de leiding en staf gaan we ook referenties door van alle kandidaten. Daarnaast wordt iedere leider, staflid en Junior Counselor (JC) getraind door opgeleide trainers binnen CISV Nederland.

Riskmanagement betekent voor CISV Nederland veel meer. Bij aanvang van ieder kamp worden alle mogelijke risico’s in kaart gebracht door één van de riskmanagers van CISV Nederland. De Riskmanager van CISV Nederland houdt oog op de algehele veiligheid rond de kampen en op de mogelijke risico’s die het logistieke aspect van de organisatie van CISV Nederland met zich meebrengt.

Ook voor de deelnemers aan CISV activiteiten wordt gelet op riskmanagement. Zo moet iedere deelnemer een ingevulde gezondheidsverklaring en verzekeringsformulieren bij zich hebben.

Als jij of jouw kind met ons op pad gaat, zijn er een aantal zaken die je van ons kan verwachten.

Training van Staf en Leiding
Als educatieve organisatie zit het trainen van onze deelnemers in ons DNA
Altijd bereikbaar voor vragen
Ook tijdens de activiteit is er altijd iemand beschikbaar voor vragen of zorgen. Dit noemen we de noodprocedure.
Een goede internationale verzekering
CISV heeft internationaal een goede verzekering afgesloten. Zo kan iedereen zorgeloos met ons op pad.

Betrokken

Voor een langere periode weg van huis zijn is spannend. Je kind met anderen voor een langere periode op pad laten gaan is vaak nog spannender. Bij CISV begrijpen wij dat u er zeker van wilt zijn dat uw kind in goed handen is tijdens een van onze programma’s.

Ons streven is dat de vrijwilligers die zich binnen commissies of bestuur inzetten voor CISV Nederland, zelf CISV hebben. Dit kan zijn als deelnemer, leider of staflid. Ook zitten in zowel de commissies als het bestuur ouders, die weten hoe het is om een kind te hebben dat deelneemt aan een van onze programma’s.

Zo begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om de deelnemers, leiding, staf, maar soms ook de ouders te begeleiden voor en tijdens de CISV activiteiten. Dit doen wij dan ook door helder te zijn over de verwachtingen vanaf het moment van inschrijven tot na de terugkeer.

Toch niet helemaal tevreden? Wij hopen dat je dit kenbaar wil maken. Afhankelijk van het type feedback zijn hiervoor twee routes.

Klachtenprocedure
Wij hopen dat we de kans krijgen om te leren van onze fouten. Je kan dit aangeven middels onze klachtenprocedure.
Vertrouwenspersoon
Mochten er echt grote problemen zijn die vertrouwelijk van aard zijn, dan is er altijd de ruimte om contact op te nemen met onze vertrouwenspersoon.

Verzekerd

Mocht er dan toch iets misgaan, dan hebben we altijd nog onze verzekeringen. Hoewel we hier in Nederland vaak goed verzekerd zijn, hoef je voor veel zaken geen aanspraak te maken op je eigen verzekering, maar kan je bij die van CISV international terecht. Alle leiding en staf krijgen training in hoe en wanneer ze deze kunnen gebruiken.

Zo heeft CISV als internationale organisatie haar eigen annuleringsverzekering en reisverzekering. Iedereen doet hier wereldwijd aan mee. Deze begint dus al vanaf het moment van het boeken van je ticket. Om hiervoor in aanmerking te komen is het belangrijk om de tickets niet voor 1 maart te boeken. Mede daarom maken wij onze bestemmingen ook niet eerder bekend. Met de verzekeringen ben je gedurende de reis van en naar de locatie van het programma gedekt. Natuurlijk ben je ook tijdens het programma zelf verzekerd, dus ook voor je ziektekosten.

Voor meer informatie kan je ook terecht bij de internationale website over verzekeringen.

Hieronder kan je meer informatie vinden over de verzekeringen van CISV

Scroll naar boven