Riskmanagement

Een kind naar een CISV kamp laten gaan is spannend. Niet alleen voor het kind, maar ook voor u als ouder. CISV begrijpt dat u er zeker van wilt zijn dat uw kind in goed handen is tijdens een van onze programma’s.

Veel van de vrijwilligers die zich binnen commissies of bestuur inzetten voor CISV hebben zelf CISV ervaring als deelnemer, leider of staflid. Ook zitten in de groep vrijwilligers van CISV Nederland ouders wiens kinderen zelf deelnemen aan een van onze programma’s. Deze mensen begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om de deelnemers, leiding, staf, maar soms ook de ouders te begeleiden voor en tijdens de CISV activiteiten.

Alle leiding en staf worden door CISV Nederland geselecteerd volgens vastgelegde internationale criteria (waaronder het kunnen overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag en nagaan van referenties van alle kandidaten). Ook wordt iedere leider, staflid en junior counselor getraind door CISV Nederland.

Riskmanagement betekent voor CISV Nederland veel meer. Bij aanvang van ieder kamp worden alle mogelijke risico’s in kaart gebracht door één van de riskmanagers van CISV Nederland.

Alle kinderen onder 16 jaar reizen onder begeleiding van een volwassen leider/leidster van 21 jaar of ouder

Ook voor de deelnemers aan CISV activiteiten wordt gelet op riskmanagement. Zo moet iedere deelnemer een ingevulde gezondheidsverklaring en verzekeringsformulieren bij zich hebben.

U kunt de Riskmanager bereiken op het mailadres: riskmanager@cisv.nl

Scroll naar boven