Seminar (16-17 jaar)

Seminar is een internationaal zomerkamp waar jij als deelnemer in de lead bent. Samen met leeftijdsgenoten bepaal jij de agenda en stel je onderwerpen aan de kaak waar je meer over wil weten. Maar nog veel belangrijker: binnen de kortste keren sluit je hechte vriendschapen. Doordat je samen met leeftijdsgenoten je kamp maakt en een omgeving creëert waarin iedereen zijn eigen mening kan vormen en geven over internationale, multiculturele, grootschalige, maar ook kleinschalige thema’s. Je leert over elkaars culturen door de verhalen en ervaringen die worden gedeeld. Maar naast deze ervaringen en verhalen is er ook genoeg tijd om spelletjes te spelen, te sporten en tot s ’avonds laat te chillen op het kampterrein. Seminar is voor iedereen die een onvergetelijke zomer wil beleven, waarin je hechte vriendschappen sluit met leeftijdsgenoten van over de hele wereld. Een kamp waarin je van elkaar leert hoe je de wereld een beetje beter maakt. Let op, je kunt alleen op seminar als je gedurende het hele kamp 16 of 17 jaar bent en nog niet eerder op seminar bent geweest.

3 redenen waarom je wel op Seminar moet:

  • Als je 3 weken zelf wil bepalen wat je doet
  • Wanneer je hechte vriendschappen wil sluiten met mensen van over de hele wereld
  • Als je geïnteresseerd bent in andere culturen

3 redenen waarom je niet op Seminar moet:

  • Als je niet 3 weken zonder je ouders kan
  • Als je een zomer wil beleven met mensen die je al goed kent
  • Als je een zomer in je comfortzone wil blijven

De registratieprocedure voor Seminar zal ruim voor aanvang geopend worden. Bij vragen kun je een bericht sturen naar deelnemers@cisv.nl.

Om deel te kunnen nemen aan een CISV programma zijn de volgende vaccinaties verplicht:

  • DTP
  • Polio
  • Mazelen
  • Rodehond

Gegevens

Leeftijd:16 jaar (geboren tussen 01-09-2007 en 31-08-2008)
17 jaar (geboren tussen 01-09-2006 en 31-08-2007)
Duur:21 dagen
Aantal deelnemers:24 – 30 deelnemers en internationale volwassen stafleden
Kosten:€ 1675,- (exclusief reiskosten en zakgeld)

Belangrijke data

Open Dag 2024
06 oktober 2024

Iets voor mij?

Een Seminar is een unieke mogelijkheid om samen met leeftijdgenoten uit verschillende landen zonder je ouders drie weken lang samen te bepalen wat je doet, wanneer je dat doet en hoe je dat doet. Doordat je zelf onder meer de keuze maakt wanneer je kookt, schoonmaakt, slaapt en activiteiten doet, leer je anderen en jezelf op een andere wijze kennen. De activiteiten lopen uiteen van sport tot serieuze discussies, waarbij ingegaan wordt op culturele verschillen.

Mini Seminar: de voorbereiding

In het begin van het jaar organiseert CISV Nederland een kennismakingsweekend. Tijdens dit weekend maak je kennis met andere deelnemers, krijg je meer te horen over CISV en vertellen ervaren Seminar-gangers wat je zoal kunt verwachten op je Seminar. Een paar weken na het weekend krijg je te horen in welk land jij die zomer op kamp gaat. 

In juni wordt nog een extra trainingsdag georganiseerd voor alle Nederlandse Seminardeelnemers. Op deze dag leer je onder meer hoe je activiteiten moet plannen en andere nuttige zaken. Ook krijg je op deze dag de mogelijkheid om wat meer tijd door te brengen met je delegatiegenootje. 

Seminar Staff

Het staffen van een seminar is een bijzondere ervaring. Anders dan bij de andere CISV-kampen run je met een kleine groep het kamp. Dit geeft je de mogelijkheid om veel met de deelnemers in contact te komen, waardoor je naast een facilitaire rol ook de rol van grote broer/zus op je kan nemen. Samen met drie andere stafleden ben je verantwoordelijk voor het goede verloop van het kamp, maar daarnaast heb je ook de mogelijkheid deel te nemen aan de activiteiten die de jongeren organiseren. Je zult versteld staan van wat je zelf nog kan opsteken van de activiteiten. 

Uiteraard sturen we je niet onvoorbereid op pad. Voorafgaand aan het seminar volg je een intensieve training waar je alles leert over CISV en de organisatie van een seminar. Daarnaast word je tijdens de organisatie, het kamp en daarna begeleid door de seminarcommissie.

Interesse? Klik dan hier voor meer informatie.

Scroll naar boven