Algemeen

Waarom reist een deelnemer van een 16+ alleen en niet in een delegatie?

16-jarigen en ouder kunnen meer verantwoordelijkheid aan dan kinderen onder de 15. Om deze reden reizen zij alleen (of soms met nog iemand uit hetzelfde land) naar een kamp. Zij zullen hierin altijd begeleid worden door een staff en staan er nooit alleen voor. Het enige verschil is dat zij geen specifieke leider hebben. Daarnaast […]

Waarom reist een deelnemer van een 16+ alleen en niet in een delegatie? Lees verder »

Wij hebben geen goed gevoel bij de leid(st)er van ons kind. Wat nu?

Wat vervelend. En ook totaal niet de bedoeling! De veiligheid van alle deelnemers nemen wij heel serieus. Vandaar dat we ook zoveel aandacht besteden aan selectie en training. Neem vooral contact op met de leiderbegeleiders vanuit de betreffende commissie om dit te bespreken. Indien de zorgen blijven voor je dan niet bezwaard om contact op

Wij hebben geen goed gevoel bij de leid(st)er van ons kind. Wat nu? Lees verder »

Mijn kind heeft zaterdag nog een sportwedstrijd/toneeluitvoering. Ik kom hem/haar daarom wat later brengen op het Kennismakingsweekend/mini-village, goed?

Nee. Te laat komen of niet komen is helaas geen optie en zal erin resulteren dat jouw kind onderaan de reservelijst wordt geplaatst. Met zo veel deelnemers – die alleen een goede voorbereiding verdienen – zul je begrijpen dat het niet mogelijk is om hiervoor uitzonderingen te maken.

Mijn kind heeft zaterdag nog een sportwedstrijd/toneeluitvoering. Ik kom hem/haar daarom wat later brengen op het Kennismakingsweekend/mini-village, goed? Lees verder »

Wij hebben bij inschrijving aangegeven dat mijn kind buiten Europa mocht reizen. Waarom is mijn kind toch in een programma binnen Europa geplaatst?

Bij CISV schrijf je in voor een programma en niet voor een bestemming. Deelnemers waarvoor is aangegeven dat zij niet buiten Europa mogen reizen zullen wij niet (zonder overleggen) indelen in een programma dat buiten Europa plaatsvindt. Andersom geldt dat niet. In de basis zijn alle CISV programma’s gelijk qua opzet en filosofie. De locatie

Wij hebben bij inschrijving aangegeven dat mijn kind buiten Europa mocht reizen. Waarom is mijn kind toch in een programma binnen Europa geplaatst? Lees verder »

Ik weet dat een klasgenootje van mijn kind ook op kamp gaat, maar dat is nogal een pestkop. Kunt u ervoor zorgen dat zij niet bij elkaar in de delegatie komen?

Het is heel belangrijk dat je dit soort informatie dit tijdig aan ons doorgeeft. Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers een veilige plek hebben in hun delegatie. Wanneer er sprake is van een dergelijke situatie gaan we gezamenlijk op zoek naar de beste oplossing, binnen de mogelijkheden die we hebben.

Ik weet dat een klasgenootje van mijn kind ook op kamp gaat, maar dat is nogal een pestkop. Kunt u ervoor zorgen dat zij niet bij elkaar in de delegatie komen? Lees verder »

Mijn kind wil graag bij zijn neefje/nichtje/buurmeisje/beste vriend in de delegatie. Is dit mogelijk?

Nee, dat kan niet. CISV is gericht op het ervaren van diversiteit en het leren kennen van nieuwe mensen, situaties en culturen. Deelnemers worden aangemoedigd om zichzelf te ontwikkelen en zich open te stellen voor anderen. Je zult zien met hoeveel nieuwe vrienden van over de hele wereld jouw kind thuis komt. Wij vragen je

Mijn kind wil graag bij zijn neefje/nichtje/buurmeisje/beste vriend in de delegatie. Is dit mogelijk? Lees verder »

Wij wonen in het buitenland, kan mijn kind toch deel uit maken van een Nederlandse delegatie?

In enkele gevallen kan dat. Bedenk wel dat je dan bereid moet zijn ervoor te zorgen dat jouw kind het kennismakingsweekend, twee delegatieweekenden en een mini-village of voorbereidingsdag bij kan wonen. Deelname aan deze voorbereidingsdagen is namelijk verplicht, ongeacht de woonplaats van de deelnemer. Bovendien moet de leider jou ter kennismaking kunnen bezoeken. Ook reizen

Wij wonen in het buitenland, kan mijn kind toch deel uit maken van een Nederlandse delegatie? Lees verder »

Wij gaan in hetzelfde land op vakantie als waar mijn kind deelneemt aan een CISV-programma. Kan hij/zij met ons heen/terug reizen?

Nee, de reis is een belangrijk onderdeel van de CISV-ervaring. Het draagt bij aan de vorming van de delegatie om gezamenlijk te reizen. Volgens de internationale regels is de delegatie onder de verantwoordelijkheid van de delegatieleider vanaf het moment van vertrek tot het moment van terugkomst in eigen land. Diezelfde regels schrijven voor dat die reis

Wij gaan in hetzelfde land op vakantie als waar mijn kind deelneemt aan een CISV-programma. Kan hij/zij met ons heen/terug reizen? Lees verder »

Scroll naar boven