VACATURE Bestuurslid CISV Nederland

National Representative (NAR/Trustee)

Interesse in een bestuursfunctie binnen een internationale vrijwilligersorganisatie? Goed in samenwerken in een interculturele omgeving en snel in contacten leggen? Schakel jij makkelijk tussen praktijk en beleid? Bekijk dan snel deze vacature voor National Representative!

Profielschets National Representative

CISV Nederland zoekt een nieuwe National Representative (NAR) voor haar bestuur. Als NAR weet je wat er speelt binnen CISV International, hoor je de uitdagingen en ideeën van andere CISV-landen en vertegenwoordig je Nederland op internationale meetings. De NAR is verantwoordelijk voor het contact tussen CISV Nederland, het hoofdkantoor CISV International, en de nationale CISV afdelingen binnen de EMEA-regio.

De functie van National Representative betreft – net als alle andere functies binnen CISV Nederland – een onbetaalde functie.

Taken en verantwoordelijkheden

De taak van ieder bestuurslid is om ervoor te zorgen dat de doelen van CISV Nederland gerealiseerd worden in het dagelijks werk van de organisatie. Er staat geen vast aantal uren voor het vervullen van deze functie; de richtlijn is gemiddeld 4 uur per week (met pieken en dalen).

De National Representative:

 • Is contactpersoon voor CISV International over beleidsvraagstukken;
 • Zoekt in EMEA-verband naar kansen en mogelijkheden voor CISV Nederland om trainingen te organiseren of te volgen, deel te nemen aan activiteiten of andere initiatieven;
 • Bewaakt de internationale deadlines omtrent de programma’s, attendeert het bestuur en de commissies hierop;
 • Is op de hoogte van internationale ontwikkelingen en ondersteunt het bestuur en commissies hierbij;
 • Stemt namens CISV Nederland over internationale moties;
 • Neemt maandelijks deel aan een online meeting met NARs uit de EMEA-regio en jaarlijks aan 1-2 meerdaagse bijeenkomsten (Europees en wereldwijd).

Functie-eisen

De National Representative dient te beschikken over:

 • Enthousiasme voor en affiniteit met het doel en de waarden van CISV;
 • Ervaring binnen CISV en haar programma’s;
 • Een proactieve houding en oplossingsgerichtheid;
 • Nauwkeurigheid en in staat deadlines te bewaken;
 • Organisatievaardigheden en enthousiasme een netwerk op te bouwen;
 • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatie, ook in het Engels.

Over het bestuur

Het bestuur van de stichting is eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van CISV Nederland en bestaat momenteel uit zes leden. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester, nationaal vertegenwoordiger, programma-coördinator, riskmanager en een communicatie-/PR-coördinator.  Samen met de voorzitters van de acht commissies vormen zij het Algemeen Bestuur van de organisatie. We streven naar een evenwichtige verdeling van mannen/vrouwen en de vertegenwoordiging van verschillende leeftijdscategorieën.

De bestuursleden dragen actief bij aan de doelen van de organisatie en nemen deel aan activiteiten door het jaar heen, zoals een informatiedag voor leiding, informatierondes voor ouders tijdens kennismakingsweekenden, en open dagen van programma’s. Ook functioneren zij als ‘noodprocedure’ (of hulplijn) tijdens programma’s.

Bestuursvergaderingen vinden plaats op doordeweekse avonden (online) of soms op een weekenddag. Bestuursleden worden aangesteld voor een periode van 3-4 jaar.

Over CISV

Over de hele wereld biedt CISV kansen om de rijkdom van culturele diversiteit te ervaren. We gaan uit van de overtuiging dat vrede haalbaar is door vriendschap – en dat dit te realiseren is door te beginnen bij de kinderen. We zijn een non-politieke en non-religieuze maatschappelijke organisatie. De kernwaarden van CISV zijn: vriendschap, enthousiasme, betrokkenheid, samenwerking, en iedereen telt mee.

CISV Nederland is één van de 70 ‘National Associations’ die internationale programma’s organiseren: zomer- of winterkampen waar delegaties van leeftijdsgenoten (vanaf 11 jaar) vanuit verschillende landen onder begeleiding een aantal weken met elkaar doorbrengen. Jaarlijks reizen ongeveer 125 Nederlandse deelnemers af naar programma’s over de hele wereld om de kracht van diversiteit te ervaren. De deelnemers leren over thema’s als diversiteit, conflicthantering, duurzaamheid en mensenrechten door zelf te ‘doen’.

Reageren

Reageren kan via florine.bax@cisv.nl. Neem bij vragen of interesse vrijblijvend contact op.

De startdatum voor National Representative is in overleg: bij voorkeur per april / mei, en uiterlijk per 1 september 2024. Wellicht zou je al deel kunnen nemen aan een Europese meeting (4-5 dagen) met Pasen of een internationale meeting begin augustus.

De sollicitaties (motivatie en CV) worden behandeld door een commissie, bestaande uit de voorzitter en twee zittende bestuursleden. Het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag maakt deel uit van de procedure.

Scroll naar boven