Aangepaste betaalregeling zomer 2024

Hoeveel geld wordt geretourneerd bij annulering van de inschrijving door CISV?

We maken onderscheid tussen registratie vóór de loting en inschrijving na definitieve plaatsing en betaling. Registratie is vrijblijvend. Inschrijving voor een programma is niet vrijblijvend. Nadat de inschrijving door CISV is geaccepteerd en jullie kind definitief is geplaatst, wordt niet het volledige bedrag geretourneerd indien CISV alsnog moet besluiten de programma’s af te zeggen. Dit komt omdat CISV op verschillende momenten kosten moet maken en wij vragen ouders hieraan mee te betalen en zo samen met CISV Nederland een deel van het risico te dragen. Uiteraard zal CISV alleen besluiten te annuleren als er gegronde redenen voor zijn.

In de volgende tabel wordt aangegeven welke bedrag in wordt ingehouden op de terugbetaling, afhankelijk van de datum van annulering.

Annulering door CISV na bevestiging inschrijving maar vóór het KMW.

NB: dit is tevens het bedrag dat ouders betalen die aangeven dat ze alleen een internationaal programma willen en CISV besluit dat het een nationaal programma wordt

165 wordt niet geretourneerd

Annulering door CISV na KMW en voor 1 juni

270 wordt niet geretourneerd

Annulering door CISV na 1 juni

370 wordt niet geretourneerd

Hoe zijn deze bedragen tot stand gekomen?

Annulering door CISV tussen bevestiging inschrijving maar voor het KMW

Annulering door CISV na KMW en voor 1 juni

Annulering door CISV na 1 juni

Deel 1 – CISV Nederland

CISV NL heeft vaste kosten (bijv. website, CRM, opslag, training leiders, reiskosten).

€ 45,00

€ 45,00

€ 45,00

Deel 2 – CISV International

CISV betaalt kosten aan CISV International. Deze kosten zijn o.a. voor mensen die CISV international in dienst heeft voor administratie en coördinatie

€ 30,00

€ 30,00

€ 30,00

Deel 3a – locatie kosten

CISV betaalt 25% annuleringskosten aan de programma locaties voor 15 juni. CISV absorbeert een groot deel van de werkelijke kosten.

€ 90,00

€ 90,00

€ 90,00

Deel 4 – KMW

Kosten Kennismakingsweekend – KMW.

€ 85,00

€ 85,00

Deel 5 – leiding en staf

Kosten gemaakt door leiding en staf ter voorbereiding (bijv. reiskosten naar ouders of naar elkaar ter voorbereiding). Ook kosten van commissies om leiding en staf te ontmoeten vallen hieronder. We veronderstellen dat dit grotendeels digitaal gebeurt, daarom nu 50% van normale kosten berekend. Opmerking: voor JC en Seminar deelnemers gelden deze kosten niet.

€ 20,00

€ 20,00

Deel 6 – locatiekosten 2

CISV betaalt 50% annuleringskosten aan de programma locaties na 23 juni. CISV absorbeert het grootste deel van de werkelijke kosten zelf en een relatief klein deel wordt in rekening gebracht.

€ 100,00

Totaal wat ouders betalen

€ 165,00

€ 270,00

€ 370,00

Wat is de deadline voor kosteloze annulering door ouders?

Tot en met 31 december kun je kosteloos jouw registratie annuleren. De uiterste betaaldatum is 1 januari. Indien de betaling dan nog niet is voltooid, zal de inschrijving door CISV worden ontbonden.

Bij annuleringen die binnen komen tot en met de maandag na het KMW zullen de inschrijfkosten minus de kosten van het KMW ( € 85 ) gecrediteerd worden.

LET OP: Bij annulering door ouders op of na 6 februari wordt geen inschrijfgeld geretourneerd. Na deze datum gaan wij verder met de organisatie, gebaseerd op een bepaald aantal deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan afspraken met de locaties waar de programma’s plaatsvinden. Ook worden delegaties gevormd en is het uiteraard onwenselijk als deze niet meer compleet zijn door latere afzegging.

Mochten er nog vragen overblijven dan verwijzen wij je graag naar de FAQ / Veel gestelde vragen en de Algemene Voorwaarden. Daarnaast kun je ook terecht bij het secretariaat van CISV Nederland.

Scroll naar boven