Winter Youth Meeting geannuleerd

,

CISV Nederland annuleert ondanks alle hoopvolle voorbereidingen de Winter Youth Meetingen van 2020-2021.

Helaas hebben we besloten om alle internationale activiteiten (Youth Meetings) voor deze winter te annuleren. Dit houdt in dat de kampen die in Nederland georganiseerd worden niet doorgaan, maar ook dat de Nederlandse delegaties die naar het buitenland zouden gaan niet worden uitgestuurd.

We waarderen het enorm dat jullie vertrouwen hebben in een internationale CISV-activiteit en dat jullie je (kind) hebben ingeschreven voor een winterprogramma. Op het moment van het openen van de inschrijving, hadden wij goede hoop dat de kampen doorgang konden vinden.

Reden van annulering:

Bij de besluitvorming van CISV staat de veiligheid van onze deelnemers altijd voorop. Met dat als uitgangspunt is de redenering daarom als volgt geweest:

We hebben gekeken naar de regelgeving voor kampen waar wij rekening mee moeten houden op het moment dat we een kamp zouden willen uitvoeren. Hierbij moet CISV Nederland niet alleen rekening houden met de COVID-19 regels vanuit het RIVM, maar ook de regels die vanuit CISV International worden opgelegd. De regels zouden verregaande invloed hebben op de organisatie van het kamp  vanwege de leeftijd van de deelnemers en de hoeveelheid volwassen leiders en staf die aanwezig zijn op het kamp. Ook denken we dat deze regels een grote impact hebben op de kern van een CISV programma door onder andere aanpassing van activiteiten en groepsvorming. De conclusie was daarom dan ook dat het niet mogelijk zou zijn een kamp uit te voeren zoals we dat graag zouden willen bij CISV.

Gezien de onzekerheid op het moment van een langzaam aankomende tweede golf en het constant wijzigingen van het reisadvies naar diverse landen door het ministerie van Buitenlandse zaken, denken wij dat het risico te groot is om delegaties uit te sturen. Ook hier speelt de grote impact op de kern van een CISV programma natuurlijk in onze overweging mee.

Overige activiteiten

Ondanks dat wij het ontzettend jammer vinden dat we de Youth Meetings deze winter niet door kunnen laten gaan, vinden we het belangrijk hier tijdig duidelijkheid over te geven. Daarom hebben we niet langer willen wachten met het nemen van dit besluit. Hierdoor kunnen we onze richten op de nationale activiteiten, zoals de open dag en een mogelijk herfstkamp (leeftijd 10-12), die gepland staan en we hopen dan ook dat die wel doorgang kunnen vinden.

Vragen naar aanleiding van dit besluit?

Wij begrijpen dat dit voor zowel jullie kinderen als voor jullie niet leuk is. Mochten jullie nog vragen hebben, mail ons vooral. Dit kan naar winter2020@nl.cisv.org

Tot slot hopen wij dat dit de laatste keer is dat wij programma’s niet door kunnen laten gaan vanwege COVID-19. Het zijn rare tijden maar we kijken uit naar een mooie toekomst met hopelijk volgend jaar een volle zomer.

Namens het Dagelijks Bestuur en de Riskmanager,

Anne Geertsema – Voorzitter