VACATURE Bestuurslid CISV Nederland – Communicatie / Public Relations-adviseur (PR)

Interesse in een bestuursfunctie binnen een internationale vrijwilligersorganisatie? Goed in samenwerken én een pro op het gebied van de communicatiekanalen? Bekijk dan snel deze vacature!

CISV gaat uit van de overtuiging dat vrede haalbaar is door vriendschap – en dat dit te realiseren is door te beginnen bij kinderen en het ervaren van culturele diversiteit. CISV is  een non-politieke en non-religieuze maatschappelijke organisatie.

CISV Nederland is één van de 66 ‘National Associations’ die internationale programma’s organiseren. Jaarlijks reizen ongeveer 150 Nederlandse deelnemers (11 – 18 jaar) af naar CISV-programma’s over de hele wereld.

 

Profielschets Communicatie-/PR-Coördinator

Het bestuur van de stichting is eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van de organisatie. Samen stellen de leden de strategie van CISV Nederland op, zorgen dat de doelen van CISV Nederland gerealiseerd worden in het dagelijks werk van de organisatie en zijn door het jaar heen een aantal keer aanwezig bij activiteiten van CISV Nederland. De PR is verantwoordelijk voor de externe communicatie en werkt daarin samen met onder andere de Communicatiecommissie.

 

Taken en verantwoordelijkheden

De communicatie-/PR-coördinator:

 • Heeft kennis van verschillende communicatiekanalen en denkt strategisch na over hoe deze in te zetten;
 • Bewaakt de CISV-communicatiestijl en weet verschillende doelgroepen te bereiken;
 • Ondersteunt bij het wervingsproces van leiders, staf en deelnemers;
 • Is in staat bij een groot deel van de activiteiten gedurende het jaar aanwezig te zijn;
 • Is contactpersoon vanuit het bestuur voor of meer commissies (in overleg met de rest van het bestuur);
 • Is een duizendpoot in het oppakken van taken van allerlei soorten.

De functie van communicatie-/PR-coördinator betreft – net als alle andere functies binnen CISV Nederland – een onbetaalde functie. Bestuursleden worden aangesteld voor een periode van minimaal 3 jaar. Er staat geen vast aantal uren voor het vervullen van deze functie; richtlijn is gemiddeld 4 uur per week.

 

Wie zoeken we?

De Communicatie-/PR-coördinator beschikt over:

 • Enthousiasme voor en affiniteit met het doel en de waarden van CISV;
 • Goede kennis van social media;
 • Organisatievaardigheden;
 • Een kritische, reflecterende blik en creatief denkvermogen;
 • Een proactieve en flexibele houding;
 • Oplossingsgerichtheid;
 • Kennis van WordPress en CRM-systemen is een pré;
 • Goede kennis van de Nederlandse taal.

 

Over het bestuur

Het Dagelijks Bestuur van CISV Nederland bestaat uit zeven leden: een voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester, Trustee / nationaal vertegenwoordiger, programma-coördinator en een communicatie-/PR-coördinator. Samen met de voorzitters van de acht commissies vormen zij het Algemeen Bestuur. We streven naar een evenwichtige verdeling van mannen/vrouwen en de vertegenwoordiging van verschillende leeftijdscategorieën. De bestuursleden dragen actief bij aan de doelen van de organisatie en nemen deel aan activiteiten door het jaar heen, zoals een informatiedag voor leiding, kennismakings-weekenden voor deelnemers en open dagen van programma’s. Ook functioneren zij als ‘noodprocedure’ (hulplijn) tijdens programma’s. Vergaderingen van het Dagelijks Bestuur en van het Algemeen Bestuur vinden plaats op doordeweekse avonden en soms op weekenddagen bij één van de leden thuis.

Reageren

Deze functie start per 1 oktober 2022. Reageren kan tot en met 1 september via pr@cisv.nl. De sollicitaties (motivatie en CV) worden behandeld door een commissie, bestaande uit de voorzitter en twee zittende bestuursleden. Gesprekken vinden half december (digitaal) plaats.

Neem bij vragen of interesse vrijblijvend contact op via bovenstaand e-mailadres of bel naar 06-11083358 (Marije, interim PR)

Meer informatie over CISV Nederland vind je op www.cisv.nl.

CISV Nederland streeft ernaar een inclusieve en diverse organisatie te zijn. Iedereen is daarom welkom om te solliciteren. Bij voorkeur zoeken wij kandidaten die de diversiteit van onze organisatie, in de breedste zin van het woord, kunnen versterken.