Terugblik CISV Global Conference in Nederland!

Van 14 t/m 19 augustus vond de CISV Global Conference (GC) plaats in het NH Hotel Koningshof in Veldhoven. De GC vindt één keer in de drie jaar plaats en vervangt de oude jaarlijkse internationale bestuursoverleggen – het meeste kan tegenwoordig digitaal. Meer dan 500 CISVers uit meer dan 60 verschillende landen deelden kennis, ervaringen en goede voorbeelden met elkaar tijdens zeer inspirerende sessies. Met aan het einde van de week de internationale bestuursvergadering met afgevaardigden vanuit alle CISV-landen.

Zo dicht bij huis kunnen wij als Nederland natuurlijk niet ontbreken in de organisatie. Elsbeth Bettink maakte deel uit van het internationale organiserende team, Caecilia van Peski deelde tijdens één van de centrale panelsessies hoe CISV haar leven heeft beïnvloed, Annelies Overvliet en Miranda Pieron faciliteerden een brainstorm over het betrekken van nieuwe doelgroepen bij CISV, en Willemijn Schinck en Willemijn Bettink droegen zorg voor de officiële merchandise. Last but not least: met een team van negen enthousiastelingen organiseerden we de grootste ‘Dutch national night’ ooit. Met iedereen in het oranje was het een avond vol koekhappen, zaklopen, schilderen, water pompen en aardappels dragen. Een avond om nooit meer te vergeten!

Binnenkort worden alle presentaties, foto’s en ander materiaal beschikbaar gemaakt via de website van de Global Conference: https://globalconference.cisv.org