Village

Het eerste kamp waarmee CISV ooit begon is het Village, een uniek internationaal kamp van vier weken, en nog steeds het meest bekende CISV kamp. Delegaties uit verschillende landen doen hier multiculturele ervaringen op in een meertalige omgeving aan de hand van educatieve, culturele en sportieve activiteiten, waarbij het draait om interculturele samenwerking.

Elke delegatie bestaat uit 2 jongens en 2 meisjes en een volwassen leider/ster (21+). Het kamp wordt gecoördineerd door een staf van volwassenen, ondersteund door 6 Junior Counsellors (juniorleiders) van 16 jaar.

Vier weken lang maakt je deel uit van een omgeving waar kinderen uit de hele wereld leuke en leerzame ervaringen opdoen. Hierdoor ontstaan hechte vriendschappen die een leven lang kunnen duren. Daardoor raak je op speelse wijze bewust van andere culturen en leer je de verschillen te respecteren. Dit wordt bereikt door middel van allerlei activiteiten binnen het Village, maar ook tijdens een excursie en twee verblijven bij een gastgezin.

Via de inschrijfknop op deze pagina kun je zien voor welke programma’s de inschrijvingen open staan en wat de status is. In de agenda zie je verder wanneer de inschrijvingen per programma open gaan. De inschrijvingen voor Village openen meestal na het Herfstkamp. Voor meer vragen, stuur een bericht naar village@cisv.nl.

Om deel te kunnen nemen aan een CISV programma zijn de volgende vaccinaties verplicht:

  • DTP
  • Polio
  • Mazelen
  • Rodehond

Voorbereiding: kennismakingsweekend en mini-village

Ieder jaar in januari of februari is er een kennismakingsweekend voor alle kinderen en leiding uit Nederland die in de zomer van dat jaar op kamp willen. Tijdens dit weekend krijg je een idee van een aantal typische CISV-activiteiten. Voor de ouders is er een uitgebreide informatiemiddag. Op basis van het kennismakingsweekend worden de delegaties voor het Village (kamp voor kinderen die in dat jaar 11 jaar worden) samengesteld. Om ervoor te zorgen dat een delegatie als team goed voorbereid naar het Village toegaat, zijn er voorafgaand een aantal delegatieweekenden en oudervergaderingen. Als generale repetitie wordt het jaarlijkse Minivillage in Nederland georganiseerd. Alle delegaties die in de zomer op kamp gaan, komen ter voorbereiding een weekend lang een ‘echt’ Village meemaken.

Gegevens

Leeftijd:11 jaar (het jaar waarin je 11 wordt)
Duur:23 of 28 dagen
Aantal deelnemers:Delegaties uit 10 tot 12 landen
Kosten:€ 1450,- voor 23 dagen
€ 1765,- voor 28 dagen
(exclusief reiskosten deelnemer, reis- en onkosten van de leider naar rato, zakgeld en noodgeld)

Belangrijke data

Open avond Village
04 augustus 2023
Open dag CISV Nederland 2023
01 oktober 2023