KMW seminar

11.02.2018

Naast de KMW's van de ISY en Village was er ook een KMW voor de Seminar, lees hier hoe geslaagd het weekend was.

 

Afgelopen weekend hebben wij in de prachtige bossen van Austerlitz weer mogen genieten van het jaarlijkse KMW. Dit jaar hebben wij 24 deelnemers mogen ontvangen, een mooie mix van zowel Seminar deelnemers als Youth Meeting deelnemers. Er waren weer veel ervaren CISV’ers, maar ook veel nieuwe gezichten, die in dit weekend een heleboel nieuwe indrukken over zich heen kregen. We hebben de deelnemers namelijk door middel van typische CISV activiteiten en tradities een beeld gegeven van hoe een Seminar of Youth Meeting eruit kan komen te zien. De nadruk bij deze programma’s ligt natuurlijk grotendeels op de mogelijkheid op het vormen van een eigen kamp. Zaken zoals de activiteiten en het dagelijkse schema tijdens het programma in de zomer worden door de deelnemers zelf bepaald. Daar hebben ze op dit weekend zelf al even van mogen proeven. De vrijdagavond stond dan ook, na wat kennismakingsspelletjes, in het teken van de camp meeting! Hét moment om gemeenschappelijke normen en waarden vast te stellen en regels en afspraken te maken. Ook voor dit weekend kregen de deelnemers de vrijheid om het weekend naar eigen inzicht in te delen. De corveegroepen werden gemaakt en er werd bepaald dat men zelf mocht beslissen hoe laat men naar bed ging, zolang iedereen beloofde om ’s ochtends weer fris bij het ontbijt te zitten natuurlijk! Alle deelnemers waren erg enthousiast met elkaar bezig. Het was een leuke groep die goed klikte.   

De zaterdag was vooral bedoeld om de deelnemers een lading informatie en tools mee te geven, waardoor ze goed voorbereid op reis gaan. Zo hebben we het jaarthema ‘diversity’ geïntroduceerd, training gegeven in groepsdynamiek, in de manier van leren binnen CISV en in het plannen van activiteiten. Dit laatste hebben zij meteen moeten toepassen, aangezien de rest van de activiteiten door de deelnemers zelf moesten worden georganiseerd. Dit deden zij onder leiding van de fantastische stafleden die aankomende zomer graag het kamp in Nederland willen staffen. Zij leerden elkaar daardoor ook al even kennen. De deelnemers kregen op deze wijze een idee van hoe het zal zijn om aankomende zomer zelf activiteiten te moeten organiseren en hoe het is om voor een groep te staan. De deelnemers zijn er in geslaagd om in korte tijd toch goede activiteiten te plannen en iedereen deed leuk mee.

Op de zondag was het, na een korte maar krachtige opruimsessie en de laatste activiteitjes, helaas alweer tijd om gedag te zeggen. Wij vonden het een erg geslaagd weekend en het was erg leuk om weer een nieuwe groep enthousiaste deelnemers te zien. We hopen dat iedereen een fantastische zomer gaat hebben en zijn erg benieuwd naar alle verhalen!  


Terug naar het overzicht