CISV Nieuwsbrief – mei 2021

April zat vol CISV-plezier: de delegaties voor de zomerprogramma’s zijn bekendgemaakt, er zijn oudervergaderingen geweest, de leiders en staf zijn een weekend lang getraind voor komende zomer én natuurlijk is er een familiedag geweest! In deze nieuwsbrief vind je een terugblik op april en een vooruitzicht op mei en zoals jullie gewend zijn weer een leuke tip van de maand!

Agenda

  • 12 juni 2021
    Stafdag

  • 28 juli t/m 14 augustus 2021
    Data zomerprogramma’s leiders, staff en JC’s

  • 30 juli t/m 12 augustus 2021
    Zomerprogramma’s CISV Nederland!

Toch nog CISV kriebels?!

Je hebt geluk: er zijn nog een paar plekjes over om te kunnen leiden deze zomer op een uniek nationaal zomerprogramma! Zie jij jezelf al twee weken lang lachen, rondrennen, serieuze discussies voeren, vrienden maken, nieuwe ervaringen opdoen, leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en vooral een onvergetelijke zomer hebben? Schrijf je dan snel in via deze link.

Er zijn nog maar een paar plekken, dus wacht niet te lang voor je je beslissing maakt, zodat je zeker weet dat je een plekje hebt en snel je nieuwe delegatie kan gaan ontmoeten!

Heb je je al ingeschreven, maar heb je de gouden tip voor ons over een leider waar je sowieso wel mee op pad wil deze zomer? Laat het ons weten en wie weet.. Win jij wel zo’n mooi CISV-tasje!!

Terugblik Familiedag

Ondanks dat de hele wereld nog altijd vastzit door de pandemie blijft CISV Nederland haar best doen om zoveel mogelijk te organiseren. Zo zullen velen deze zomer bijeenkomen voor het nationaal georganiseerde kamp en heeft de Seizoenscommissie onlangs de jaarlijkse familiedag (online) gehouden. Deze laatste dag bestond uit Energizers en een mooie quiz in het teken van CISV en het jaarthema ‘human rights’. Alles bijeengenomen was het een leerzame middag waarop iedereen van jong en oud met enthousiasme meedeed en waarbij er uiteindelijk een beloonde winnaar uit de bus is gekomen.

Hopelijk kunnen we elkaar snel weer in het echt zien, tot die tijd zullen we altijd manieren vinden om elkaar te ontmoeten!

Terugblik Leiderstraining

Tijdens het weekend van 17 en 18 april zijn alle aankomende leiders, staffers, en JC’s online bij elkaar gekomen met de Leadership Training Commissie (LTC) om zich voor te bereiden op de twee programma’s van aankomende zomer. Zoals altijd was dit een weekend vol leerzame activiteiten, gericht op het zo goed mogelijk voorbereiden van de aankomende leiders en staffers op het begeleiden van de programma’s van deze zomer, alleen deze keer natuurlijk online in plaats van op locatie. Zelfs voorzitster Anne Geertsema kwam even (virtueel) langs voor een kort praatje. Al met al een geslaagde training!

Stilstaan bij Vrijheid

5 mei is het weer Bevrijdingsdag, een dag die in de huidige omstandigheden misschien nog wel meer betekenis heeft dan normaal én mooi aansluit bij het jaarthema human rights. Het is ook een mooie dag om nog eens na te denken over de ideeën en de boodschap van Dr. Doris Allen (de oprichtster van CISV): ‘de primaire bron voor vrede op de lange termijn ligt bij kinderen’. Haar visie, om kinderen van over de hele wereld bij elkaar te brengen en hun overeenkomsten en verschillen te laten ontdekken, werd in 1951 werkelijkheid met het eerste CISV-programma. Sindsdien is CISV enorm gegroeid en bouwen we gezamenlijk nog steeds aan een betere wereld – to educate and inspire action for a more just and peaceful world.

Tip van de Maand: Podcast ‘Het Vraagstuk’

In de podcast ‘Het Vraagstuk’ onderzoekt David Achter de Molen in opdracht van Het College voor de Rechten van de Mens verschillende vraagstukken rondom het thema mensenrechten. Hij spreekt met professionals over onderwerpen als discriminatie bij sollicitaties door het gebruik van algoritmes, de eerlijkheid van de coronamaatregelen voor jongeren en hoe het is om te stemmen als je een beperking hebt. Een mooie manier om je deze meivakantie nog wat meer te verdiepen in de verschillende aspecten van de mensenrechten en om samen met je gezin of vrienden over in gesprek te gaan. De podcast kan via Spotify of de website worden geluisterd. Op de website vind je ook de transcripts van de podcast.