CISV Nieuwsbrief – juni 2021

Beste CISVer,

Het is alweer juni en de voorbereidingen voor de zomer zijn in volle gang. De staffs zijn druk bezig met het tot in de puntjes organiseren van de programma’s, deelnemers en leiders hebben elkaar ontmoet en misschien zelfs al een delegatieweekend gehad! Er is een delegatie die heel graag nog hun leider wil ontmoeten, misschien ben jij dat wel! In deze nieuwsbrief lees je verder over de regels die vanuit het bestuur zijn opgezet voor de programma’s, kan je een blik werpen in de voorbereidingen van de ISY-staff en is er zoals jullie gewend zijn weer een tip van de maand, veel leesplezier!

Agenda

  • 12 juni 2021
    Stafdag

  • 28 juli t/m 14 augustus 2021
    Data zomerprogramma’s leiders, staff en JC’s

  • 30 juli t/m 12 augustus 2021
    Zomerprogramma’s CISV Nederland!

Word jij Village Leider?

Helaas heeft een van de leiders van het village moeten afzeggen… Of ja, helaas? Geweldig! Dit is jouw ultieme kans om deze zomer toch nog te CISV-en! Wees er snel bij, want de tijd vliegt en je wil natuurlijk nog wel een geweldig delegatieweekend kunnen plannen!

Via deze link kan je je inschrijven en zorg jij dat je dat laatste plekje voor een spetterende zomer kan bemachtigen. Twijfel je, omdat je misschien nog niet zoveel weet over CISV? Neem een kijkje op de website, of lees ervaringsverhalen van andere leiders via onze Instagrampagina. Natuurlijk kan je ook altijd contact opnemen via secretariaat@cisv.nl.

Village leider gezocht

Op CISV in Coronatijd

Het is al even bekend: dit jaar gaan de CISV-programma’s anders dan normaal. Er worden twee unieke nationale programma’s georganiseerd, waarbij de prioriteit vanzelfsprekend ligt bij de veiligheid van alle aanwezigen. Dit wordt gewaarborgd door middel van PCR-testen voorafgaand aan het programma, zelftesten tijdens het programma, afstand houden en mondkapjes dragen tot zeker is dat niemand besmet is met COVID19. Het programma vindt daardoor dus echt plaats in een bubbel: iedereen verblijft gedurende het gehele programma op locatie en mensen van buitenaf zijn helaas niet welkom. Mocht je hier vragen over hebben, kan je contact opnemen met zomer2021@cisv.nl.

Berichtje van de ISY Staff

Hoi allemaal, hier de staff van het ISY kamp van komende zomer. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en hebben er ontzettend veel zin in! De voorbereidingen zijn wel allemaal iets anders dan dat we normaal gewend zijn. Er is nog veel onduidelijk, ook voor ons, over wat komende zomer moet brengen.

Eén ding is wel zeker: komende zomer gaat ontzettend leuk, leerzaam en uitdagend worden! We zijn bijvoorbeeld bezig om de internationale verbinding van CISV te behouden door de delegaties verschillende landen te laten representeren. We hebben ontzettend veel zin om jullie komende zomer allemaal te leren kennen!

Tip van de Maand: Cursus Mensenrechten

Je koffer al ingepakt voor komende zomer, maar ineens in de stress omdat je kennis over de mensenrechten toch nog wel een opfriscursusje kan gebruiken? Geen paniek! Youth For Human Rights Nederland heeft een (gratis!) interactieve online cursus ontwikkeld die je laat kennismaken met de mensenrechten. De stichting heeft als doel om jongeren te leren wat de mensenrechten zijn en ze te inspireren zich hier actief voor in te zetten. De cursus kan je hier vinden. Ook hebben zij van alle dertig mensenrechten een kort filmpje gemaakt, deze zijn via deze link te vinden. Leuk als voorbereiding voor jezelf, maar ook goed om met je delegatie of je familie te doen!