Komende zomer alleen nationale programma’s

, , ,

Nationale programma´s in zomer 2021

Vorig jaar heeft CISV Internationaal alle programma’s moeten annuleren. We zouden het jammer vinden als onze CISV’ers dit jaar weer een ervaring moeten missen, daarom hebben wij besloten om deze zomer alleen programma’s in Nederland te organiseren. Dit houdt in dat alle Nederlandse programma’s alleen voor Nederlandse deelnemers zijn, maar ook dat we niet voor alle leeftijdscategorieën een programma kunnen organiseren. We vinden het ontzettend jammer dat we geen internationale programma’s kunnen organiseren, de risico’s zijn hiervoor helaas te groot.

Besluitvorming

Onze besluitvorming is als volgt tot stand gekomen, met inachtneming van de actuele stand van zaken in de wereld:

  1. De veiligheid van onze deelnemers, leiders en staf staat voorop. Er bestaat met de huidige ontwikkelingen in de wereld nog steeds een reële kans dat deelnemers met hun leiders in het buitenland voor een aanzienlijke periode in quarantaine zouden moeten, tijdens of na hun verblijf.

  2. Een groot deel van de landen waar wij deelnemers vandaan ontvangen en deelnemers naartoe sturen, heeft zich teruggetrokken.

  3. De kans is aanzienlijk dat andere landen op het laatste moment moeten afzeggen, waardoor programma’s buiten Nederland tot het laatste moment onzeker blijven.

  4. Een paar weken wachten geeft naar verwachting geen extra duidelijkheid. Hierdoor kan er niet over een paar weken een beter geïnformeerd besluit worden genomen.

Om vervolgens de positieve kanten te belichten:

  1. Met een Nederlands programma kunnen we meer deelnemers plaatsen om een CISV-programma te ervaren en weten leiders en staf waar ze aan toe zijn.

  2. Er is nu duidelijkheid. Hierdoor kunnen wij ons als stichting met volle energie richten op wat er wél mogelijk is en hoe we dit met z’n allen gaan organiseren.

  3. We hebben de mogelijkheid om er echt iets speciaals en unieks van te maken.

Nationale programma’s zomer 2021

De nationale programma’s zullen er deze zomer als volgt uitzien:

Leeftijd

Data

11/12-jarigen en JC’s

30 juli t/m 12 augustus

13/14/15-jarigen

30 juli t/m 12 augustus

16/17/18-jarigen

Geannuleerd

Verder zullen we bekijken of we dit jaar extra activiteiten kunnen organiseren. We denken daarbij vooral aan de leeftijdsgroep 16 t/m 18 jaar die op een Youth Meeting of Seminar zouden gaan. Deze programma’s hebben wij helaas compleet geannuleerd. Mocht je het als leider of staf leuk vinden hierbij te helpen, laat het ons vooral weten! Je kunt hiervoor mailen naar zomer2021@cisv.nl.

Aanmelden

Heb je steeds interesse in een nationaal programma? Laat dit dan uiterlijk 28 maart weten door je in te schrijven via deze link.

Vragen?

Neem contact met ons op door een mail te sturen naar zomer2021@cisv.nl