Een terugblik op het Herfstkamp

Ieder jaar wordt het Herfstkamp georganiseerd. Ook dit jaar was het weer een groot succes! Lees hieronder het uitgebreide verslag van het Herfstkamp:

Op vrijdagavond 19 oktober begon het Herfstkamp. Een elftal aan stafleden ontving de deelnemers en hun ouders – die al gauw overbodig werden verklaard. Zodra de ouders waren vertrokken werd het kamp officieel geopend en was de sfeer meteen goed: iedereen was enthousiast en klaar voor een weekendje CISV-gevoel! Om elkaar goed te leren kennen zijn er heel veel naamspelletjes gespeeld op vrijdagavond. Voor veel deelnemers was deze avond ook de eerste kennismaking met typische CISV-gebruiken als flagtime en lullabies.

Dat iedereen razend enthousiast en vol energie was, bleek op zaterdagochtend. Stafleden bleken meer waarde aan hun slaap te hechten dan de deelnemers; laatstgenoemden stonden om zeven uur stuiterend naast hun bed. Het ontbijt werd zelfs iets naar voren geschoven. De dag zat vol energieke, enthousiaste spellen waarbij de deelnemers elkaar én CISV goed leerden kennen.

Het thema van het weekend was Planeet Divertius; een planeet waarop iedereen welkom is. Tijdens het grootse verkleedspektakel kwam dat thema duidelijk naar voren; in groepjes lieten de deelnemers (en stafleden!) zich van hun beste kant zien. Een volledig onpartijdige jury gaf punten, maar bleek uiteindelijk toch niet te kunnen kiezen – iedereen deed het fantastisch!

Het ontbijt op zondag ging alsof iedereen al dagen samenleefde; iedereen kende de afspraken en praatte met iedereen. ’s Ochtends werd er een fanatiek renspel gespeeld en ’s middags werd Planeet Divertius schoner dan ooit tevoren – met dank aan de buitenaardse wezentjes die een weekend op bezoek waren geweest.

Zoals altijd was het Herfstkamp weer véél te vroeg afgelopen. Zowel deelnemers als staf gingen ontzettend moe maar minstens zo voldaan naar huis. Het doel van het weekend was kennismaken met CISV en het kampgevoel meemaken – dat is duidelijk geslaagd! Hopelijk keren zowel deelnemers als staf nog heel vaak terug bij CISV!