“Een terugblik op de geslaagde Winter Youth Meeting 2017”

De Winter Youth Meeting is een van de kortse programma’s die CISV te bieden heeft. Maar dat wil niet zeggen er in zo’n kort tijdsbestek weinig te leren en beleven valt. Ben je benieuwd of dit programma iets voor jou is? Timo, onderdeel van de staff van de Winter Youth Meeting, deelt graag zijn ervaringen over dit intense programma:

Lieve CISV’ers,

De koude wintermaanden zijn weer aangebroken. Hoe beter dan die door te brengen dan met de warme CISV sferen die een CISV programma met zich meebrengt? Ook dit jaar zaten we van 27 december tot en met 3 januari weer knusjes bij elkaar op de Winter Youth Meeting in Ermelo. Tezamen met vijf geweldige delegaties uit Nederland, Finland, Noorwegen, Japan en Oostenrijk hebben we er een geweldige week van gemaakt. (Bijna) elke delegatie bestond uit zes deelnemers en 1 leider/leidster.  Omdat de Winter Youth Meeting een erg kort programma is vergeleken met de andere programma’s van CISV, was de intensiteit erg hoog. We hebben naar mijn inzien dan ook erg veel bereikt in dit korte tijdsbestek. Zoals gewoonlijk begonnen we de week met de nodige naamspelletjes om elkaars namen te leren kennen. Maar al gauw doken we toch al wat meer de diepte in. Geen tijd te verliezen!

Het was een enorm mooie ervaring, zeker ook omdat we Oud en Nieuw met zijn allen hebben gevierd. Het was een hele bijzondere avond voor iedereen. Het was fantastisch om de kinderen zo te zien genieten. Ik had geweldige mede-staffers waarmee we ontzettend goed konden samenwerken en waar het enorm gezellig mee was. Ook was er deze week natuurlijk weer een kitchen staff aanwezig, die naast het verzorgen van het heerlijke eten  ook op andere manieren heeft bijgedragen aan de kwaliteit van dit kamp. Voor zowel de kids, de leiders en de staff was de keuken een soort oplaadstationnetje, waar de deur altijd open stond en er altijd even gekletst of gedanst of gelachen kon worden.

Ik had van tevoren nooit verwacht dat we zoveel uit dit programma konden halen, aangezien het ‘maar’ een weekje was en je normaal gesproken bij een langer durend programma na de eerste week nog steeds bezig bent met elkaar echt goed leren kennen. Echter was er bij alle deelnemers en leiding en staff hetzelfde gevoel: we hebben geen tijd om alles lang te laten duren, dus we moeten er meteen volle bak voor gaan. Het was erg mooi om te zien hoe de deelnemers in zo’n korte tijd al zulke goede vriendschappen hebben opgebouwd. Ook hebben ze superveel geleerd over mensenrechten en leerden ze steeds beter hoe ze zich moest uitlaten over dat onderwerp.

Al met al dus een geweldige week, geweldig programma en een enorme aanrader om ooit nog eens een jaarwisseling met CISV vrienden mee te maken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *